Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Lycopersicon 'Floridity' F1 – Oltott koktél szilva paradicsom

Ár:
3.990 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Palántáim a 2022-es szezonban várhatóan április 20-a után lesznek elérhetőek, korlátozott darabszámban.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
3.690 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-04-18

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Floridity' F1 – Oltott koktél szilva paradicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Floridity’ egy igazán különleges megjelenésű, hosszúkás megnyúlt terméséről felismerhető, úgynevezett szilva paradicsom. A termések fürtökben fejlődnek. A fajta folytonos növekedésű, egész nyáron át szedhető. A termésmennyiség szeptember közepétől kezd csak csökkenni megfelelő tápanyag ellátottság mellett.

A fajta termésére a megnyúlt alak mellett jellemző, a középvastag héj és a közepes vastagságú terméshús. Ízanyagait tekintve enyhén savas, kellemes paradicsomízű fajta, melyet a kisebb termésméret miatt elsősorban friss fogyasztásra használható fel.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja. Ha cserépben neveljük, akkor kerüljük a túlöntözést, akkor öntözzük meg, mikor a talaj felső rétege tapintásra száraz.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

A paradicsomok fontos ápolási feladata, az úgynevezett kacsolás, mellyel a levelek hónaljában fejlődő rügyeket kicsípve egyenletes virágzást és termésérést biztosítunk.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek. A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2-1,8 m
Ajánlott sortáv: 90 cm
Ajánlott tőtáv: 60-70 cm
Kiültetés ideje: Május-Június
Érési idő: Július közepétől folyamatosan
Tenyészidő: Hosszú, egész nyáron át szedhető
Növekedés: Középerős növekedésű
Levél: Paradicsom levelű fajta
Bogyó alakja, színe: Közepes méretű, megnyúlt alakú, piros színű szilvaparadicsom

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!