Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lycopersicon 'Bajaja' – Folytonnövő, balkonparadicsom

Ár:
1.690 Ft

Kiszerelés: 9-12 cm átmérőjű cserép
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Palántáim a 2022-es szezonban várhatóan április 20-a után lesznek elérhetőek, korlátozott darabszámban.
Megyeri Szabolcs

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.590 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-04-18

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Bajaja' – Folytonnövő, balkonparadicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Bajaja’ egy kedvelt, kompakt növekedésű, kissé csüngő habitusú balkonparadicsom, mely szabadföldi és konténeres termesztésre is alkalmas ún. cseresznyeparadicsom. Sűrű lombozatot nevel, mellyel dekoratív látványt nyújt, azonban a terméshozamával igazán kiemelkedő fajta, egy tőről 650-750 bogyót szüretelhetünk le.

A bogyók kis méretűek, szabályos gömb alakúak, piros színűek. Teljes érésben édesek, zamatosak, elsősorban friss fogyasztásra alkalmasak.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

A ’Bajaja’ méretéből adódóan jól felhasználható balkon zöldség, így cserépben és dézsában is nevelhető, ebben az esetben a virágzás megindulása után hetente legalább egyszer tápoldatozzuk a növényünket.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek. A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni: 
Kifejlett magasság: 60-70 cm
Ajánlott sortáv: 60-65 cm
Ajánlott tőtáv: 30-50 cm
Kiültetés ideje: Május-Június
Tenyészidő: Hosszú
Érési idő: Július közepe-vége
Növekedés: Alacsony fajta
Levél: Paradicsom levelű fajta
Bogyó alakja, színe: Apró gömb, piros színű

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!