Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Cucumis sativus – Oltott kígyóuborka

Ár:
3.690 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Ezt a növényemet színes névtáblával szállítom ki Önnek. 

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Oltott zöldségpalántáim várhatóan március közepétől lesznek rendelhetőek, kiszállításuk folyamatos egészen nyár közepéig.
Megyeri Szabolcs

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
3.490 Ft / db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Sunin Ültető, palánta és zöldségföld 20 liter Sunin Ültető, palánta és zöldségföld 20 liter
1.290 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Cucumis sativus – Oltott kígyóuborka főbb jellemző

 

Jellemzés: Az uborkafélék a legkedveltebb zöldségfélék közé tartoznak, melyek a tökfélék (Cucurbitaceae) család tagjai. Az uborka egy hajtásaival kapaszkodó növény, melynek hajtásai törékenyek, levelei nagyok. Az uborkafélék jól illeszthetők a diétás étrendbe, hiszen magas a víztartalma, alacsony a kalóriatartalma.

Sok fajtája alkalmas friss fogyasztásra vagy savanyításra. A kígyóuborka egy friss fogyasztásra alkalmas uborkaféle. A termés nagy, hosszú, hengeres, a héja vékony és sötétzöld, nem szőrözött. A termés lédús, ízletes. Alkalmas saláták készítésére.

Neveléséhez mindenképp támrendszer, kordon szükséges. Mivel a termés nagy tömegű és méretű, ezért megerősített támrendszer szükséges.

Talajigény: Kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját.

Fényigény: Kifejezetten fényigényes.

Vízigény: Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük. Nehezen tűri a talaj kiszáradását.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni.

Betegségek, kártevők: Az uborka fogékony vírusos megbetegedésekre, mint az uborka mozaikvírus. Fontos odafigyelni a Xanthomonas és Peronospora fertőzésekre. Kártevők közül fontos ellenségek a tripszek, levéltetvek és takácsatkák.

Ezek ellen a betegségek ellen kiválóan védekezhetünk, ha a növényt megfelelően neveljük, kielégítő tápanyag-, és vízmennyiséget biztosítunk neki és a környezetét gyommentesen tartjuk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm, kordon mellett nevelve 
Ajánlott sortáv: 50 cm
Ajánlott tőtáv: 30-40 cm
Kiültetés ideje: a tavaszi fagyok elmúltával (május eleje) 
Betakarítás: nyár elejétől augusztus végéig
Termés: Friss fogyasztásra alkalmas.

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!