Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Allium ursinum - Medvehagyma

Ár:
990 Ft

Kiszerelés: 10,5-ös cserépben
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Ezt a növényemet színes névtáblával szállítom ki Önnek. 

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldségpalántáim várhatóan március közepétől lesznek rendelhetőek, kiszállításuk folyamatos egészen nyár közepéig.
Megyeri Szabolcs

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Sunin Ültető, palánta és zöldségföld 20 liter Sunin Ültető, palánta és zöldségföld 20 liter
1.290 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2021-02-24

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Az Allium ursinum, medvehagyma hazánkban Zala, Somogy és Baranya megye erdeiben vadon is megtalálható, de termesztésre is kiválóan alkalmas. Nevét onnan kapta, hogy a barna medvék is kedvelik, terméseit fogyasztják, sőt, még a föld alól is kiássák ezt az ízletes csemegét.

Az Ön kertjéből sem hiányozhat! A medvehagymának kiváló az íze, jellegzetesen fokhagyma aromája van. Hatóanyagai még a fokhagymáénál is erősebbek. Nemcsak fűszernövény, hanem gyógyító, illetve betegségmegelőző hatása van.

A növény minden részét egyaránt hasznosíthatja majd, de leginkább friss leveleit és virágait. Saláták, pogácsák, pástétomok kitűnő fűszere, de különlegessé teheti a vajas kenyeret is. Spenóthoz hasonló főzelék is készíthető belőle, önálló ételként. Az ehető virágokkal díszítheti is az ételeket.

Gyógyhatása sokoldalú. Gomba-, és baktérium ölő hatású, trombózis megelőző (vérhígító hatása miatt). Kiváló antioxidáns. Vérnyomás- és koleszterinszint csökkentő.

A levelek kora tavasszal hajtanak ki, és április-májusban hozza fehér, sárgásfehér csillag alakú virágait. Nyár közepére a levelek elszáradnak.

Gyűjtésekor nagyon fontos az elővigyázatosság, mivel a májusi gyöngyvirág (Convallaria majalis) levelei hasonlóak a medvehagyma leveleihez, -és mindkét faj élőhelye az erdő. A májusi gyöngyvirág viszont erősen mérgező, és elfogyasztása esetlegesen halálos mérgezést is okozhat!!! A levelük közötti fő eltérés, hogy a medvehagyma levelei fokhagyma illatúak, hosszabbak, és keskenyebbek, virágai szintén fokhagyma illatúak, és teljesen eltérőek a gyöngyvirág virágzatától. Tehát kis odafigyeléssel megelőzhető a két növényfaj összekeverése.

Házilag is kiválóan termeszthető, így mindenképp ajánlom Önnek a medvehagyma beszerzését. A kert árnyékos helyére telepítse, hogy a természetes élőhely adottságait biztosítani tudja növénye számára. Kiválóan terjedő faj, mely nem igényel sok gondozást. Változatosan fel tudja használni majd háztartásában.

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!