Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hyssopus officinalis – Kerti izsóp

990 Ft
Kiszerelés
10,5 cm átmérőjű

Kiszerelés: 10,5 cm átmérőjű konténerben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hyssopus officinalis – Kerti izsóp főbb jellemzői:

A Hyssopus officinalis - kerti izsóp a Földközi-tenger mediterrán vidékén honos, már az ókortól ismert gyógy- és fűszernövény. 

 

TULAJDONSÁGOK
A Hyssopus officinalis - kerti izsóp évelő félcserje, szára tövétől kezdve fásodó. 50-70 cm magasra nő. Lándzsás, keskeny levelei sötétzöldek, illóolajat tartalmaznak. Virágai lilák, vagy rózsaszínűek, szép díszei lehetnek a kertnek, fűszerkertnek.

A középkori kolostorkertek kedvelt növénye volt. Szaporítható magvetéssel és tőosztással egyaránt.

Cserépben, balkonládában is nevelhető. Fűszernövény, kissé kesernyés ízű. Könnyíti az emésztést. Húsok, saláták, levesek, likőrök ízesítésére kiváló.

Gyógynövényként virágos, leveles hajtását (herba) használják gyulladások, légzőszervi betegségek kezelésére, főleg tea formájában. Izzadásgátló hatású is.

 

FELHASZNÁLÁS
Az izsóp fűszer-, gyógy-, és dísznövény.

Fűszerként salátákba, hús-, vad- és halételekhez, levesek ízesítésére használható.

Gyógynövényként gyulladások csökkentésére, megfázásokra, izzadáscsökkentőként hatékony. Teakeverékek, szájöblögetők, lábizzadás csökkentő, frissítő borogatószerek készülnek belőle.

Dísznövényként felhasználva fűszerkertek, díszkertek, teraszok dekoratív növénye.

 

VÁGÁSI IDŐ
Virágzó, leveles hajtásait először nyáron, a virágzás kezdetén vágjuk, másodszor pedig ősszel szeptemberben. Virágzáskor a legmagasabb a hatóanyag tartalom a növényben.

 

IGÉNYEK
Az izsóp fény- és melegigényes növény, de szinte bármilyen talajon megél. Szárazságtűrő. Fagyra nem érzékeny.

 

ÉLETTANI HATÁS
A kerti izsóp virágos, leveles hajtásai magas illóolaj tartalmúak. Jellegzetesen aromásak, kesernyések. Gyulladáscsökkentő, antibiotikus, étvágyjavító, köhögéscsillapító, izzadásgátló hatású.

Rendelje meg Ön is Hyssopus officinalis – Kerti izsóp növényünket 990 Ft-os áron!

Ha bármilyen kérdése felvetődne rendelés előtt, vagy a növény átvétele után, kérjük keressen bizalommal a 06-1-5-888-555 -ös elérhetőségen.

Videók