Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Cucurbita 'Deffender' F1 - Cukkini, zöld

Ár:
1.990 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Palántáim a 2022-es szezonban várhatóan április 20-a után lesznek elérhetőek, korlátozott darabszámban.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.890 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-04-18

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Cucurbita 'Deffender' F1 - Cukkini, zöld főbb jellemző

 

Jellemzés: A cukkini a kabakosok (Cucurbitaceae) családjába tartozó, egylaki növény, így a porzós és termős virágok egy növényen foglalnak helyet. Levelei nagyok, a levélnyél üreges, enyhén szőrözött, a levél érdes tapintású, hullámos szélű, az idősebb leveleken fehér foltok megfigyelhetőek.

A virága nagy méretű, sárga színű és ehető. A Cucurbita pepo var. giromontia 'Deffender' F1 egy kedvelt házi kerti fajta, mivel hosszú időn át folyamatosan terem. Termése szabályos henger alakú, fényes zöld fehéren vagy sárgán pettyezett. Frissen szedve a héj vékony, a hús fehér színű. Könnyen tisztítható és szeletelhető.

Talajigény: Jó szerkezetű, víz-és tápanyagmegtartó képességű, jól szellőző, szervesanyagban gazdag talaj megfelelő a számára. A talaj pH 5,5-6,6 ideális.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a virágzás és termésérés időszakában nagyobb vízigénnyel rendelkezik.

Hőigény: Melegigényes, ideális hőmérséklet a számára: 25-22°C, 10°C alatt fejlődése leáll.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény, gyengébb minőségű talaj esetén a vegetációs időszak alatt szükséges plusz tápanyagot kijuttatni.

Gondozási, ápolási munkák: A késő tavaszi fagyok elmúltával kiültethető a palánta, amikor a talaj már felmelegedett. A kiültetést követően alaposan öntözzük be. A beültetést követő időszakban a növény környezetét tartsuk gyommentesen, a kifejlett méret elérése után az ápolási munkák a rendszeres öntözésből állnak. Az öntözés során mindig a növény tövéhez juttassuk ki a vizet, így csökkentve a betegségek kockázatát!

Betegségek, kártevők: A levelek teljes elfehéredését és a termést rothadását okozhatja a tökfélék plectosporium betegsége, mely megelőzhető vetésforgó és öntözési technika alkalmazása mellett csökkenthető a betegség kockázata. A másik tökféléket károsító betegség a mozaik vírus, mely a leveleken mozaikfoltosságot idéz elő, ezt a betegséget szúró-szívó szájszerű rovarok viszik át a növényre így ellenük fellépve csökkenthető a betegség kockázata.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 70-80 cm
Ajánlott sortáv: 120-150 cm
Ajánlott tőtáv: 0,9-1 m
Kiültetés ideje: Május – Június
Termésérés: Július közepétől folyamatosan

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!