Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Capsicum 'Thai Red' - Keleti csípős paprika

Ár:
1.790 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta három palánta, színkeverék (piros, zöld, sárga)
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Csípőssége Scoville értékben kifejezve 100.000-350.000 között van.

Palántáim a 2022-es szezonban várhatóan április 20-a után lesznek elérhetőek, korlátozott darabszámban.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.690 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-04-18

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Capsicum 'Thai Red' - Keleti csípős paprika főbb jellemző

 

Jellemzés: A paprika a burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó fontos zöldségnövényünk. Hazánkban az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha egyik fő alapanyaga. Magas a C-vitamintartalma, a víztartalma, viszont a kalóriatartalma rendkívül alacsony.

Javasolt végtagfájdalmak, fáradtság kezelésére. A ’Thai Red’ keleti csípős chili paprika Távol-Keletről származik, a délkelet-ázsiai konyhák kedvelt fűszernövénye. Csípős szószok alkotórésze, ételeik kedvelt fűszere. Termései 7-8 cm hosszúak, felfelé állók. Díszpaprikának is felhasználhatók.

Az őszi fagyokig bőven terem, cserépben nevelve akár egész évben. Balkonos termesztéshez is kiváló fajta, mivel maga a növény kistermetű, bokros.

Talajigény: Kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját.

Fényigény: Fényigényes.

Vízigény: Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük. Erre különösen figyeljünk, ha balkonládában termesztjük.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni. Ha túl sok nitrogént kap, lerúgja a virágokat, a termést. Fontos neki a kálium a termésérés idején.

Betegségek, kártevők: Paprikaállományunkon megjelenhetnek az atkák, tripszek, levéltetvek. Kórokozók között fontos megemlítenünk a lisztharmatot és vírusos betegségeket. Ha az állományt gyommentesen tartjuk és odafigyelünk a nevelésére, akkor a betegségek, kártevők nagy része mellőzni fogja növényeinket.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 35-50 cm 
Ajánlott sortáv: 30-40 cm
Ajánlott tőtáv: 30 cm
Kiültetés ideje: a tavaszi fagyok elmúltával (május eleje) 
Betakarítás: nyár közepétől késő őszig.
Termés: Termései 7-8 cm hosszúak, felfelé állók. Díszpaprikának is felhasználhatók. Csípősek.

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!