Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Capsicum chili 'Trinidad Scorpion' - Skorpió chili (extrém csípős)

Ár:
1.890 Ft

Kiszerelés: 10,5 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Palántáim a 2022-es szezonban várhatóan április 20-a után lesznek elérhetőek, korlátozott darabszámban.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.790 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-04-18

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Capsicum chili 'Trinidad Scorpion' - Skorpió chili (extrém csípős) főbb jellemző

 

Jellemzés: A paprika a burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó fontos zöldségnövényünk. Hazánkban az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha egyik fő alapanyaga. Magas a C-vitamintartalma, a víztartalma, viszont a kalóriatartalma rendkívül alacsony.

Javasolt végtagfájdalmak, fáradtság kezelésére. A ’Scorpio’ paprikafajta neve sokat elmond a paprika ízéről. A világ egyik legerősebb, legcsípősebb paprikájaként tartják számon. A termés viszonylag kicsi (6-8 cm), piros, széles vállú, lapított, a hegye a skorpió farkához hasonlóan elkeskenyedő.

A növény mérete viszonylag kicsi (30-40 cm), ezért balkonon is kiválóan nevelhető. Jótanács: csakis kesztyűben nyúljon a terméshez.

Talajigény: Kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját.

Fényigény: Fényigényes.

Vízigény: Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük. Ha balkonon neveljük, erre különösen figyeljünk.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni. Ha túl sok nitrogént kap, lerúgja a virágokat, a termést. Fontos neki a kálium a termésérés idején.

Betegségek, kártevők: Paprikaállományunkon megjelenhetnek az atkák, tripszek, levéltetvek. Kórokozók között fontos megemlítenünk a lisztharmatot és vírusos betegségeket. Ha az állományt gyommentesen tartjuk és odafigyelünk a nevelésére, akkor a betegségek, kártevők nagy része mellőzni fogja növényeinket.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-40 cm, terebélyes bokrot nevel. Kiváló balkonpaprika.
Ajánlott sortáv: 40 cm
Ajánlott tőtáv: 30 cm
Kiültetés ideje: a tavaszi fagyok elmúltával (május eleje)
Betakarítás: nyár közepétől késő őszig.
Termés: 6-8 cm hosszú, széles vállú, enyhén ráncos. A színe piros, húsa közepesen vastag. A termés csúcsa elkeskenyedő. A világ egyik legerősebb paprikája.

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!