Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Capsicum 'Naga Jolokia' – Szellem chili paprika (extra erős)

Ár:
1.790 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Palántáim a 2022-es szezonban várhatóan április 20-a után lesznek elérhetőek, korlátozott darabszámban.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.690 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-04-18

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Capsicum 'Naga Jolokia' – Szellem chili paprika (extra erős) főbb jellemző

 

Jellemzés: A paprika a burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó fontos zöldségnövényünk. Hazánkban az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha egyik fő alapanyaga. Magas a C-vitamintartalma, a víztartalma, viszont a kalóriatartalma rendkívül alacsony.

Javasolt végtagfájdalmak, fáradtság kezelésére. A ’Naga Jolokia’ paprikafajtát a világ legerősebb chillipaprikái között tartják számon. Indiában nemesítették, régi fajta.

Fogyasztásánál, felhasználásánál nagyon minimális mennyiség elegendő belőle, mert az átlagos csípős chili paprikáknál is sokkal erősebb. Célszerű óvatosan ízlelni a termését. Nagyon bőtermő fajta. Díszpaprikaként is felhasználható. A termés jellegzetes alakú, ráncos.

Az érés kezdetekor még zöldessárga színű termései idővel narancssárgára, majd később narancsos-vöröses színűvé válnak. Vékony héjú fajta.

Talajigény: Kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját.

Fényigény: Kifejezetten fényigényes.

Vízigény: Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni. Ha túl sok nitrogént kap, lerúgja a virágokat, a termést. Fontos neki a kálium a termésérés idején.

Betegségek, kártevők: Paprikaállományunkon megjelenhetnek az atkák, tripszek, levéltetvek. Kórokozók között fontos megemlítenünk a lisztharmatot és vírusos betegségeket. Ha az állományt gyommentesen tartjuk és odafigyelünk a nevelésére, akkor a betegségek, kártevők nagy része mellőzni fogja növényeinket.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 70-80 cm, terebélyes bokrot nevel, támaszték szükséges
Ajánlott sortáv: 80 cm
Ajánlott tőtáv: 60-70 cm
Kiültetés ideje: a tavaszi fagyok elmúltával (május eleje) 
Betakarítás: nyár közepétől késő őszig.
Termés: A termés jellegzetes alakú, ráncos. Termései narancssárgára, majd később narancsos-vöröses színűvé érnek. Mivel vékony héjú, könnyen szárítható. A termés alakja kúp alakú, hegyes végű, göröngyös felületű. Mérete 8-10 cm.

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!