Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Capsicum 'Basket of Fire' - Chili paprika

1.690 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim 2023-ban egész tavasz végéig, vagy akár június végéig is elérhetőek lesznek több hullámban. Ha egy fajtát vagy változatot nem tud éppen kosárba tenni, érdemes később visszanézni.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.590 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Capsicum 'Basket of Fire' - Chili paprika főbb jellemző

 

Jellemzés: A paprika a burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó fontos zöldségnövényünk. Hazánkban az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha egyik fő alapanyaga. Magas a C-vitamintartalma, a víztartalma, viszont a kalóriatartalma rendkívül alacsony.

Javasolt végtagfájdalmak, fáradtság kezelésére. A ’Basket of Fire’ paprika egy kompakt habitusú, gömbszerű bokrot és kifejezetten csípős terméseket nevelő fajta. Emiatt nem csupán szabadföldön, vagy konténerben, de akár ámpolnákban, erkélyládákban is nevelhető.

Akár tehát dísznövényként is megállja a helyét, ugyanis termései kicsik, hosszúkásak és az érés folyamán sárgák, pirosak és lilák is lehetnek, mesés, vidám összhatást létrehozva. Jól tolerálja a hűvösebb időjárást is, ezért sokáig kint tarthatjuk, de ha biztosítjuk neki a kellő magas hőmérsékletet, akár egész évben szüretelhetjük.

Szárítva, fűszerként elsőrendű fajta.

Talajigény: Kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját.

Fényigény: Kifejezetten fényigényes. Árnyékban, félárnyékos helyeken nem fejlődik megfelelően.

Vízigény: Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük. Erre ámpolnás és balkonládás nevelés során fokozottan ügyeljünk.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni. Ha túl sok nitrogént kap, lerúgja a virágokat, a termést. Fontos neki a kálium a termésérés idején.

Betegségek, kártevők: Paprikaállományunkon megjelenhetnek az atkák, tripszek, levéltetvek. Kórokozók között fontos megemlítenünk a lisztharmatot és vírusos betegségeket. Ha az állományt gyommentesen tartjuk és odafigyelünk a nevelésére, akkor a betegségek, kártevők nagy része mellőzni fogja növényeinket.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30 cm, rendkívül sűrűn elágazó bokrot nevel, mely kifejlett állapotában gömbszerű
Ajánlott sortáv: 60 cm
Ajánlott tőtáv: 50 cm
Kiültetés ideje: a tavaszi fagyok elmúltával (május eleje) 
Betakarítás: nyár közepétől késő őszig. Konténerben akár egész éven át.
Termés: termései aprók, színesek. A termés alakja hosszúkás, húsa vékony. Kifejezetten csípős.

 

Védett tartalom

Videók