Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Capsicum 'Apache' - Balkon chili paprika

Ár:
2.290 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Palántáim a 2022-es szezonban várhatóan április 20-a után lesznek elérhetőek, korlátozott darabszámban.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
2.090 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-04-18

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Capsicum 'Apache' - Balkon chili paprika főbb jellemző

 

Jellemzés: A paprika a burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó fontos zöldségnövényünk. Hazánkban az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha egyik fő alapanyaga. Magas a C- vitamintartalma, a víztartalma, viszont a kalóriatartalma rendkívül alacsony.

Javasolt végtagfájdalmak, fáradtság kezelésére. Az ’Apache’ paprika egy kedvelt fajta, hiszen mind házikertben, mind balkonon is kiválóan nevelhető termése vékony héjú, csípős ízvilágú, fűszerként használható leginkább. Alacsony, sűrűn elágazó bokrot nevel, termése hosszúkás és piros. Dísznövényként tartva is kiváló választás.

Talajigény: Kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját. Akár konténerben is nevelhető, kiváló balkonfajta.

Fényigény: Kifejezetten fényigényes. Árnyékban, félárnyékos helyeken nem fejlődik megfelelően.

Vízigény: Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük. A szárazságot viszonylag jól tűri, de lehetőség szerint folyamatosan öntözzük.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni. Ha túl sok nitrogént kap, lerúgja a virágokat, a termést. Fontos neki a kálium a termésérés idején.

Betegségek, kártevők: Paprikaállományunkon megjelenhetnek az atkák, tripszek, levéltetvek. Kórokozók között fontos megemlítenünk a lisztharmatot és vírusos betegségeket. Ha az állományt gyommentesen tartjuk és odafigyelünk a nevelésére, akkor a betegségek, kártevők nagy része mellőzni fogja növényeinket.

Fontos tudni: 
Kifejlett magasság: 30-40 cm, terebélyes bokor
Ajánlott sortáv: 40 cm
Ajánlott tőtáv: 40 cm
Kiültetés ideje: a tavaszi fagyok elmúltával (május eleje) 
Betakarítás: nyár közepétől szeptemberig szabadföldön. Konténerben akár egész éven át.
Termés: 6-8 cm, vékony húsú, csípős, pirosra érik, hosszúkás

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!