Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Capsicum 'Alba Regia' – Paprika

Ár:
1.490 Ft

Kiszerelés: 9x9-es cserépben egy aplánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeveré

Palántáim a 2022-es szezonban várhatóan április 20-a után lesznek elérhetőek, korlátozott darabszámban.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.390 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-04-18

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Capsicum 'Alba Regia' – Paprika főbb jellemző

 

Jellemzés: A paprika a burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó fontos zöldségnövényünk. Hazánkban az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha egyik fő alapanyaga. Magas a C- vitamintartalma, a víztartalma, viszont a kalóriatartalma rendkívül alacsony.

Javasolt végtagfájdalmak, fáradtság kezelésére. Az ’Alba Regia’ fajta egy nagyon közkedvelt magyar fajta. Méltán az, mivel az egyik legnagyobb termésű (170 g) szabadföldi fajta. Folytonos érésű, vastag húsú, ízletes. Friss fogyasztásra és konyhai feldolgozásra is kiváló.

Talajigény: Kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját.

Fényigény: Kifejezetten fényigényes. Árnyékban, félárnyékos helyeken nem fejlődik megfelelően.

Vízigény: Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük. A szárazságot viszonylag jól tűri, de lehetőség szerint folyamatosan öntözzük.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C. Ha szélsőséges a hőmérséklet, antociános elszíneződést láthatunk a termésen, de ettől az még ehető.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni. Ha túl sok nitrogént kap, lerúgja a virágokat, a termést. Fontos neki a kálium a termésérés idején.

Betegségek, kártevők: Paprikaállományunkon megjelenhetnek az atkák, tripszek, levéltetvek. Kórokozók között fontos megemlítenünk a lisztharmatot és vírusos betegségeket. Ha az állományt gyommentesen tartjuk és odafigyelünk a nevelésére, akkor a betegségek, kártevők nagy része mellőzni fogja növényeinket. 

Fontos tudni: 
Kifejlett magasság: 40-50 cm, terebélyes, de ha nem metsszük, magasabb is lehet.
Ajánlott sortáv: 60 cm
Ajánlott tőtáv: 60 cm
Kiültetés ideje: a tavaszi fagyok elmúltával (május eleje) 
Betakarítás: nyár közepétől szeptemberig
Termés külleme: fehérhúsú, óriási termések

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!