Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Életforma évelő
Télállósság Z3 (-40 fokig)
Fényigény tűző napon vagy félárnyékban
Vízigény vízigényes
Magasság 100 cm
Szélesség 60 cm
Élőhely napfényes, nyirkos talajú területek
Rendszertani besorolás ajakosvirágúak (Lamiaceae)
Felhasználás fűszernövény, gyógynövény

Hasznos tanácsok videóban.

Mentha spicata 'Crispa' - Fodormenta

Ár:
1.290 Ft

(ejtsd: menta spikáta)

Kiszerelés: 9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

 

A Mentha spicata 'Crispa' - Fodormenta főbb jellemzői:

A borsmenta mellett a másik legismertebb mentafajtánk a fodormenta. Népies elnevezése: köményes vagy kerti menta. Ez a bokros növekedésű, lágyszárú évelő kb. 1 m-re nő meg. Fűszer- és gyógynövényként is nagyon népszerű, egyrészt a kellemes, aromás mentolos illatot árasztó lándzsás alakú levelei, másrészt számos előnnyel járó gyógyhatása miatt. Halvány rózsaszín vagy fehéres virágai nyár közepén, július-augusztus között fürtökben virágoznak a felálló hajtásokon.

A napos, nyirkos fekvésű helyeket kedveli a legjobban, de félárnyékban is zökkenőmentes a fejlődése. Vízigényes fajta, ezért lássuk el elegendő vízmennyiséggel, de a pangó víztől óvjuk, különben gyökerei tönkremehetnek. A fodormenta nagyon hasonló a borsmentához, annyi különbség van a két fajta között, hogy míg a borsmentának sötétebb levelei és erős, intenzív íze és illata van, a fodormentának világosabb, szürkés-zöld a levélszíne és aromája sem annyira erős.

 

Minden, amit érdemes tudni a mentáról. Kattintson ide!