Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Csoki menta

3.490 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben - 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Védett tartalom
Termék címkék:
csoki menta fűszer

Hasznos tudnivalók

A Csoki menta főbb jellemző

 

Jellemzők: A csokoládé menta egy nagy népszerűségnek örvendő kertészeti menta változat. Bokros habitusú felálló szárú, fagytűrő évelő gyógy- és fűszernövény. Az alapfajtól eltérően a leveles szár nem zöld, hanem bordó árnyalatú és ez igaz a levélnyélre is.

A levelek sötétzöld alapszínűek, bronzos bemosódással. A júliustól nyíló lila virágok vonzzák a beporzó rovarokat, így kiváló választás a rovarbarát kert alapnövényeként is. A fajta különlegességét, a mentolos csokoládéra jellemző illat és íz adja, mely meleg nyári napokon már messziről érezhető.

A fűszeres, aromás íz miatt elsősorban fűszernövényként alkalmazzák édességek és italok készítése során, azonban menta félékre jellemző gyógyhatásokkal is rendelkezik, így emésztéssegítő, enyhe görcs- és feszültségoldó. A levelek folyamatosan szedhetőek, de a virágzást megelőzően a legnagyobb az illóolaj tartalmuk.

Talajigény: Közepes tápanyag ellátottságú, jó vízgazdálkodású kerti talajon fejlődik a legszebben.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Napos és félárnyékos fekvésbe, kúszó árnyékba is telepíthető.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, az őszi szervestrágya kijuttatást meghálálja. Cserépben történő nevelés esetén április végétől szeptember elejéig hetente-kéthetente tápoldatozhatjuk.

Gondozási, ápolási munkák: Szabadföldben és cserépben egyaránt nevelhető évelő. Formája visszacsípéssel alakítható, cserepes nevelés esetén kompakt méretét így megőrizhetjük. Tavasszal korán kihajt, így már márciusban megfigyelhetőek az első rügyek.

Betegségek, kártevők: Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny. Ritkán levéltetvek megtámadhatják. A gyógy- és fűszernövények esetében bármilyen növényvédőszer alkalmazása során vegyük figyelembe az egészségügyi várakozási időt!

Fontos tudni:
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes
Kifejlett magasság: 30-40 cm
Ajánlott sortáv: 35-40 cm
Ajánlott tőtáv: 30 cm
Virágzási idő: Július - Augusztus
Szedhető: Folyamatosan

 

Védett tartalom

Videók