Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Mentha x piperita subsp. citrata ’Lime’ - Lime menta

Ár:
1.990 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldségpalántáim várhatóan április közepétől lesznek rendelhetőek, kiszállításuk folyamatos egészen nyár közepéig.
Megyeri Szabolcs

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Mentha x piperita subsp. citrata ’Lime’ - Lime menta főbb jellemző

 

Jellemzők: A ’Lime’ menta egy kellemes, citrusos illatú változat, melynek leveleit megdörzsölve a menta és a citrom kellemes aromáját egyszerre érezhetjük. Levelei kerekdedek, a mentafélékre jellemző formát mutatják. A levelek májustól őszig folyamatosan szedhetők, de legjobb aromával a virágzás előtt bírnak.

A virágok halvány lila színűek és nyár végén, augusztusban kezdi virágzását, mely sokszor szeptemberben is tart. Felhasználható üdítők, limonádék ízesítésére, de sütemények, fagylaltok alapanyaga is lehet. Fénytől védett, szellős helyen szárítva aromáját sokáig megőrzi.

Gyógyhatású növény, ugyanis csökkenti a stresszt, leveleit a forró fürdővízbe téve pedig segíti az izmok ellazulását, nyugtatja az idegrendszert. Balkonon, teraszon cserepes növényként is nevelhető.

Talajigény: Jó szerkezetű és vízáteresztő képességű, szervesanyagban gazdag talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is gyorsan fejlődik.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Napos és félárnyékos fekvésbe, kúszó árnyékba is telepíthető. Érdemes védett fekvésű helyet találni számára a kertben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja. Kedveli, ha a földje nedves, ám semmiképp ne legyen alatta pangóvíz. 

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, az őszi szervestrágya kijuttatást meghálálja. Cserépben történő nevelés esetén április végétől szeptember elejéig hetente-kéthetente tápoldatozhatjuk.

Gondozási, ápolási munkák: Szabadföldben és cserépben egyaránt nevelhető évelő. Formája visszacsípéssel alakítható, cserepes nevelés esetén kompakt méretét így megőrizhetjük. Tavasszal erősebben metszhető.

Betegségek, kártevők: Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny. Ritkán levéltetvek vagy a mentarozsda támadhatja meg. A gyógy- és fűszernövények esetében bármilyen növényvédőszer alkalmazása során vegyük figyelembe az egészségügyi várakozási időt!

Fontos tudni:
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes
Kifejlett magasság: 30-45 cm
Ajánlott sortáv: 40 cm
Ajánlott tőtáv: 20-30 cm
Virágzási idő: Augusztus
Szedhető: Folyamatosan

 

Védett tartalom