Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Rosmarinus officinalis 'Harmat' – Rozmaring

Ár:
2.690 Ft

Kiszerelés: 2 literes cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Rosmarinus officinalis 'Harmat' – Rozmaring főbb jellemző

 

Jellemzők: A rozmaring nevének jelentése: ’a tenger harmata’ - ez köszön vissza a ’Harmat’ elnevezésben. A fajta egy kiváló évelő gyógy- és fűszernövény, de kissé fagyérzékeny. Felálló habitusú bokrot képez, és 80-100 cm magasra nő meg.

Hajtásai teljes hosszában neveli a kissé ezüstös, keskeny, lándzsás, illatos leveleit. Dísznövényként is megállja a helyét, valódi látványosság lehet a kertben. Virágai tavasz derekától nyár elejéig nyílnak a hajtások teljes hosszán.

Virágai ajakosak, világoskékek, kiváló lepke- és méhcsalogatók. Felhasználható fűszernövényként húsokhoz, kenyérbe sütve, fűszervajba vagy ecetekhez. Kiváló választás halételekhez is. Gyógynövényként vérkeringés serkentő és memóriajavító hatásáról ismert.

Kiválóan nevelhető házi kertben, de balkonon, dézsában is.

Talajigény: Jó szerkezetű és vízáteresztő képességű, szervesanyagban gazdag talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is gyorsan fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű növény. Legszebben teljes napos, fényes helyen nevelhető. A kúszóárnyékot elviseli.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja. Jól tűri a szárazságot. A pangóvizet, a nehéz agyagos talajokat kerüljük.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, az őszi szervestrágya kijuttatást meghálálja. Cserépben történő nevelés esetén április végétől szeptember elejéig hetente-kéthetente tápoldatozhatjuk.

Gondozási, ápolási munkák: Szabadföldben és cserépben egyaránt nevelhető évelő. Formája visszacsípéssel alakítható, cserepes nevelés esetén kompakt méretét így megőrizhetjük. Kissé fagyérzékeny, a megfelelő téliesítésre mindig figyeljünk.

Betegségek, kártevők: Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny. A lisztharmat nedves időben előfordulhat, illetve ha túlöntözzük, a szürkepenész is felütheti a fejét. A gyógy- és fűszernövények esetében bármilyen növényvédőszer alkalmazása során vegyük figyelembe az egészségügyi várakozási időt!

Fontos tudni:
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes
Kifejlett magasság: 80-100 cm
Ajánlott sortáv: 60-80 cm
Ajánlott tőtáv: 50-70 cm
Virágzási idő: Április-Május
Szedhető: Folyamatosan

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!