Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Rágógumi bokor

Ár:
1.990 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldségpalántáim várhatóan április közepétől lesznek rendelhetőek, kiszállításuk folyamatos egészen nyár közepéig.
Megyeri Szabolcs

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Rágógumi bokor főbb jellemző

 

Jellemzők: A rágógumi bokor (Lippia polystacha) egy kifejezetten nagyméretű (100-150 cm) fagyérzékeny, évelő gyógy- és fűszernövény. A növény hosszú hajtásokat nevel, melyeket metszéssel, rendszeres hajtásvisszacsípéssel kiválóan lehet alakítani, bokrosabbá tenni.

A levelek lándzsa alakúak, hosszúak, keskenyek, sötétzöldek, ép szélűek. A növény nyári virágzású. Virágai halványsárgák, aprók és szinte beborítják a hajtásokat. Kiváló lepke- és méhcsalogató növény. A növény illata (a levelek megdörzsölve) kellemes, mentolos rágógumi illattal rendelkeznek, e miatt a tulajdonsága miatt alkalmas limonádék, teák, üdítők ízesítésére. Leveléből rendkívül finom, frissítő hatású tea készülhet.

A növény illóanyagai hatással vannak a szervezetre: nagyszerűen segítik az emésztést, nyugtatják az idegrendszert, csökkenti a stresszt és a szorongást, csökkenti a lázat és a fejfájást, ezáltal még az immunrendszert is erősítik. Balkonon, teraszon is kiválóan nevelhető, de mivel fagyérzékeny, télre helyezze védett helyre vagy takarja be.

Talajigény: Jó szerkezetű és vízáteresztő képességű, szervesanyagban gazdag talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is gyorsan fejlődik.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Kifejezetten kedveli a tűző napos helyeket, de a kúszó árnyékot is elviseli.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja. Kedveli, ha a földje nedves, ám semmiképp ne legyen alatta pangóvíz.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, az őszi szervestrágya kijuttatást meghálálja. Cserépben történő nevelés esetén április végétől szeptember elejéig hetente-kéthetente tápoldatozhatjuk.

Gondozási, ápolási munkák: Szabadföldben és cserépben egyaránt nevelhető évelő. Formája visszacsípéssel alakítható, cserepes nevelés esetén kompakt méretét így megőrizhetjük. Mivel fagyérzékeny, érdemes védett helyre ültetni, a téli hónapok előtt takarni.

Betegségek, kártevők: Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny. Ritkán a rozsdás levélfoltosság támadhatja meg. A gyógy- és fűszernövények esetében bármilyen növényvédőszer alkalmazása során vegyük figyelembe az egészségügyi várakozási időt!

Fontos tudni:
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes
Kifejlett magasság: 100-150 cm
Ajánlott sortáv: 70 cm
Ajánlott tőtáv: 50-60 cm
Virágzási idő: Június-Augusztus
Szedhető: Folyamatosan

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!