Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Thymus serpyllum - Mezei kakukkfű

Ár:
1.090 Ft

(ejtsd: tímusz szerfillum)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 7-9 tövet ültessen négyzetméterenként.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
990 Ft / db
Kiszerelés
9*9 es
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Thymus serpyllum - Mezei kakukkfű főbb jellemző

 

Jellemzők: A mezei kakukkfüvet vadkakukkfűként is ismerjük. Fontos tulajdonsága, hogy extrém mértékben szárazságtűrő, elágazó- és legyökerező szára miatt talajtakaró habitusú évelő növény. Melyet gyógy-, fűszer- és dísznövényként egyaránt alkalmaznak. Levelei aprók, elliptikusak.

A lilás-rózsaszín apró, ajakos virágai júniustól nyílnak. A kakukkfű fajok aromáját kámforhoz hasonlítják, ezért az erőteljesebb ízvilágú fűszerek közé sorolják őket, azonban a kerti kakukkfűhöz képest a mezei kakukkfű lágyabb ízvilágú.

A legjobb minőségű fűszert- és gyógynövényt a virágzáskor szedett hajtásokból kaphatjuk, melyeket néhány napig hűtőben is tárolhatunk, de szárítva, légmentesen záródó edényben tovább tárolható. A szárított virágos hajtásból tea készíthető.

Gyógyhatásait tekintve étvágyjavító, görcsoldó, köhögéscsillapító, nyákoldó, de timol és karvakrol tartalma miatt erős fertőtlenítő és animikrobiális hatású növény.

Talajigény: Jó szerkezetű, tápdús, semleges vagy enyhén meszes talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, árnyékolását kerülni kell.

Vízigény: Kis vízigényű növény, a telepítés évében a száraz időszakokban meghálálja az öntözést.

Tápanyagigény: Kis tápanyagigényű növény, ültetés vagy vetés előtt nem szükséges trágyázni a helyét, esetleg az előveteményt trágyázzuk.

Gondozási, ápolási munkák: A kiültetést követően, öntözzük rendszeresen az új hajtások megjelenésével egy időben csökkentsük a víz mennyiségét és májusi ültetés esetén már július elejére elhagyhatjuk.

Kis gondozási igényű növény, a metszés mellett nem igényel egyéb gondozást egy idősebb növény. Hajtásait mindig a fás részek fölött vágjuk le; itt vágás után újra hajt, így egy évben többször is vágható. A virágos-leveles hajtásokat szárítjuk, morzsoljuk, majd a szárrészektől megtisztítva aromaőrző csomagolásban tároljuk.

Betegségek, kártevők: A betegségekre, kártevőkre nem érzékeny.

Fontos tudni:
Fényigény: Nagy
Vízigény: Kicsi 
Kifejlett magasság: 15-20 cm
Ajánlott sortáv: 35 cm
Ajánlott tőtáv: 15 cm
Virágzási idő: Június – Augusztus
Szedhető: Folyamatosan, legjobb minőségű a virágzáskor

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!