Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Három jó tanács a Lynwood aranycserje metszéséhez

Megyeri Szabolcs
2015. 01. 08. 17:19:42

Az aranycserjék metszése nem könnyű feladat, mert ha nem helyes időben történik meg ez a kertészeti teendő, akkor nem lesz sok mennyiségű virág a díszcserjén. Azért is fontos megmetszeni az aranycserjét, mert egy idő után elhagyatott, rendezetlen kinézetű lesz, ami rontja a kert összképét. Ha a következő tanácsokat megfogadja, akkor nem lesz problémája a cserje virágzásával.

Mit szabad eltávolítani?

Mint minden virágáért ültetett cserje esetében, a

Ha már tudjuk azt, hogy mely ágakon várhatjuk a sárga virágok fejlődését, akkor ebből következik az, hogy a elvirágzás után, tavasszal kell elvégezni a metszést. Ekkor az eltávolított hajtások helyén új részek kinevelésére serkentjük a cserjét. Ha helyes időben történt meg a metszés, akkor kellő mennyiségű időt hagyunk a cserjének ahhoz, hogy új hajtásokat neveljen ki. Amennyiben sokkal az elvirágzás után fogunk neki az ágak eltávolításának, akkor arra kell számítani, hogy 1-2 évig nem hozza a megszokott virágmennyiséget. 

Tipp: Mindig éles, letisztított metszőollót használjuk, mert csak így lehet tiszta, sima metszlapot készíteni és kisebb lesz az esélye annak, hogy befertőzzük a kertünket esetleges kórokozókkal.

Mekkora hajtást érdemes hagyni a cserjén? 

Az egészséges kinézet érdekében, 30-60 cm-es hajtásokat érdemes meghagyni a cserjén. Minden harmadik ágat kell ekkor eltávolítani, így nem éri akkora sokk a növényt, hogy ne tudna új hajtásokat fejleszteni. Azzal, hogy rövidnek mondható vesszőket hagyunk fent a bokron, az alsó szinteket bátorítjuk arra, hogy minél több erőteljes hajtást hozzon

A fenti három egyszerű tippet figyelembe véve, biztos lehet abban, hogy minden évben ezernyi napsárga virággal örvendezteti meg Önt a Lynwood aranycserje.

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje aranycserje