Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Hamvas cipruska - egy csipet mediterrán hangulat!

Megyeri Szabolcs
2015-01-05 14:31:34

A hamvas cipruska (Santolina chamaecyparissus)egy méltán népszerű kerti félcserje, mely bájos kinézete mellett átható, finom illatával örvendezteti meg gazdáját. A hamvas cipruska egy mediterrán származású félcserje, melynek felhasználási köre igen összetett a kertben, ugyanis kiválóa dísznövénye lehet a mediterrán stílusú birtokoknak, jól illik a sziklakerti kompozíciókba, ültethető romos, rusztikus kőfalak tövébe, vagy azok tetejére, és még cserépben is nevelhető, hogy a balkon, vagy a terasz vidám kiegészítője legyen.

A hamvas cipruska ültetése tulajdonképpen bármilyen stílusú kertbe ajánlott, mivel alacsony termete, semleges, de mégis vonzó megjelenése okán remekül mutat akár dísznövényekkel tarkított, színes birtokokon, vagy akár vadvirágos, természetközeli, buja kertekben.

A hamvas cipruska gondozása mondhatni gyermekjáték, hiszen igen kevés törődést igényel, jó szárazságtűrő növény, csupán az elöregedést meggátló metszésre kell olykor kis időt fordítani. A hamvas cipruskát szívesen ajánlom azoknak, akik szeretik a délies, mediterrán életérzést és látványvilágot, akik egy kedves külsejű, ráadásul illatos növényt ültetnének, és persze azoknak, akik buja, szabálytalan kialakítású kertek szeretnének építeni!

Tartalomhoz tartozó címkék: örökzöldek évelő növény