Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hamisítatlan kerti romantika saját kezűleg

 

A rózsa neve már hosszú évtizedekkel ezelőtt összeforrt a romantikával és a szerelemmel. Voltak korok, amikor nem lehetett csak úgy valakit randevúra hívni, a férfi helyett az általa hozott vagy küldött virágok beszéltek, de a legenda szerint Aphrodité, a szerelem istennője is előszeretettel viselt a nyakában rózsafüzért. Nem sok olyan szerelmi történet, vers vagy történet létezik, ahol ne bukkanna fel a rózsa.

Miért pont az Ön kertjéből hiányozna ez a különleges virág?

A romantikus rózsák segítségével egészen egyedi, érzéki, bensőséges, nőies atmoszférát teremthet a kertjében. Számtalan változatuk segítségével megidézheti az angol kertek romantikáját vagy felszabadíthat kreatív energiákat is. Csak a képzelete és a fantáziája szabhat határt a különleges kert megvalósításának romantikus rózsák segítségével.

 

 

 

Miért a rózsa a romantika jelképe?

 

A vörös rózsa már az 1800-as években is a nők szívéhez vezető utat és a forró szerelmet jelképezte, de az évtizedek során számos írót és költőt ihletett meg ez a virág. Tudta például, hogy a sárga rózsa a titkos imádás, a rózsaszín a romantikus szerelem, a fehér pedig a hűség jelképe? Ha ilyen csodálatos virágokkal veszi körül magát, akkor a meghitt hangulat sem marad el a kertjében.

 

 

Milyenek a romantikus rózsák?

 

A romantikus rózsákat a nagy, tömött, dupla szirmokkal rendelkező virágai teszik olyan különlegessé. A legtöbb ilyen angol rózsa egész nyáron keresztül hozza a virágait. Többüknek ráadásul csodálatos illata is van. Kínálatunkban szerepel halvány rózsaszín angol romantikus rózsa, halványlila nosztalgia virág, de választhat egészen halvány pink, hófehér, barack, sötétpiros vagy sötét rózsaszín teahibrid rózsákat is.

 

 

Vannak olyanok, amelyek alacsony termetűek és csoportos virágzatokkal örvendeztetik meg a kert tulajdonosát, míg van olyan, melynek vesszői virágzás alkalmával lefelé hajlanak. Létezik rozetta virágzatú, de elágazó vázrendszerrel rendelkező is. Számtalan variációs lehetőséget kínálnak homogén vagy vegyes összeállítású rózsaágyás kialakításához, így ültetésükkel a kreatív energiák is felszabadíthatók!

 

Ide kattintva megtekintheti kertészetem teljes romantikus rózsa kínálatát és kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbbeket.

 

 

Hova érdemes ilyen rózsát ültetni?

 

Ezek a rózsafajták tökéletesen mutatnak az utcafronton, különleges atmoszférát teremtenek az előkertekben, de gyönyörűek az udvar bármelyik részében. A színek terén pedig szabadon ötvözhetők a sötétebb és halványabb árnyalatok, de remekül passzol egymáshoz a sárga és a fehér, a lila és a rózsaszín vagy a barack és a halvány pink. Az ültetésnél az esztétikai szempontok mellett érdemes odafigyelni a hely megválasztására is. A rózsa ugyanis kedveli a félárnyékot, ugyanakkor napsütésre is szüksége van. Olyan helyre kell tehát ültetni, amely alapvetően félárnyékos, azonban néhány órán keresztül a napsugarak is érik.

 

 

Ha a talaj az Ön kertjében jellemzően nem tápanyagban gazdag és savas, az sem probléma, ebben az esetben viszont oda kell figyelni a komposzt és a trágya használatára is. Innentől kezdve pedig csak a kreativitására és a fantáziájára van bízva, milyennek álmodja meg a saját romantikus rózsakertjét.

 

 

Hogy kell gondozni ezt a rózsa fajtát?

 

A romantikus rózsák gondozása nem sokban tér el a hagyományos rózsákétól. Pontosan ezért kezdő kertészekben és hobby kertbarátoknak is ajánlott, hiszen a megfelelő ápoláshoz szükséges elméleti praktikák és gyakorlati lépések egyszerűen elsajátíthatók, így garantált a sikerélmény. Az öntözésnél fontos odafigyelni arra, hogy pangó víz ne maradjon a rózsa gyökere körül, mégis nedves legyen a talaj.

 

 

A metszés is lényeges momentum egy rózsa életében, ugyanis minél jobban odafigyelünk erre, várhatóan annál több virágot bont majd a növényünk.

 

Természetesen sok-sok egyéb rózsa fajta is létezik, ezekről egy kicsit bővebben itt írtam.

 

Rózsákról szeretne még olvasgatni? Ne hagyja ki átfogó cikkemet a témában...

 

 

Amennyiben Önnek is tetszenek a romantikus rózsák, kérem nyomjon egy Tetszik-et és ossza meg ismerőseivel, barátaival!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: rózsa