Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hagymás virágok ültetése cserépbe

A hosszú tél vége felé tavaszt hozhat otthonába a szemet-lelket gyönyörködtető, virágzó tavaszi hagymásokkal. Üde látvány egy cserép virágzó jácint, tulipán, nárcisz, vagy krókusz a lakásban.
Ehhez azonban a kora tavasszal nyíló virágok hagymáit még ősszel cserépbe kell ültetni.

Szüksége lesz :
 - virágcserépre
 - kavicsokra
 - virágföldre
 - virághagymákra

A kereskedelemben ősszel kapható virághagymák előhűtöttek, a virágzáshoz szükséges hideghatást már megkapják.Az ültetés mélysége a hagyma méretétől függ. Általában két-háromszor olyan mélyre kell ültetni a virághagymát, mint a hagyma átmérője.

- Ültethet a cserépbe egyféle hagymás növényt, például az egyik cserépbe tulipánokat, a másikba jácintokat.
- De ültethet ugyanabba a cserépbe különböző hagymás fajokat is. Ekkor a különböző hagymák különböző szinteken fognak elhelyezkedni a virágföldben. Ha eltérő virágzási idejű fajok kerülnek egy cserépbe, nem egyszerre fognak kinyílni a virágok. Az azonos tenyészidejű fajták viszont egyszerre virágoznak.

 

A hagymás virágok cserépbe ültetésének menete:
1. A hagymák a pangó vizet nem viselik el. A jó vízelvezetés érdekében a cserepek alját 5 centiméter vastagon töltse meg kaviccsal.
2. A kavicsrétegre legalább 5 centiméter vastagságban virágföldet kell tenni.
3. Erre helyezze el a hagymákat, csúcsukkal felfelé.
4. Tegyen a hagymákra virágföldet addig a szintig, hogy a föld és a cserép teteje között még legyen 2-3 centiméter. Ez lehetővé teszi a könnyű öntözést.
5. A földet óvatosan tömörítse, és alaposan öntözze meg!

Tartalomhoz tartozó címkék: tulipán hagymás virágok