Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Alej' szőlő

7.290 Ft
Menny.:db

Az 'Alej' szőlő egy kiváló minőségű, nagy és ízletes szemekkel rendelkező fajta, amely robusztus növekedési jellemzői és betegségekkel szembeni ellenálló képessége révén népszerű választás a hobbi kertészek számára.

A szabadgyökerű szőlőcsemetéket október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a szőlőcsemetét konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Kedves Kertbarát Vásárlóm!

A szőlő nem csupán haszonnövény, hanem díszítő értéke mellett, kulturális jelentősége is van. Egy-egy szőlőtőkének minden kertben kell legyen helye.

Kertbaráti üdvözlettel: Megyeri Szabolcs

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az 'Alej' szőlő főbb jellemzői:

Az 'Alej' szőlő kifejlett magassága általában 2,5-3 méter között mozog, amit a megfelelő metszéssel és támrendszerrel szabályozható. Ez a fajta általában késő nyáron vagy kora ősszel érik, leggyakrabban augusztus végétől szeptember közepéig. 
Termése nagy, lédús bogyókból áll, melyek édes ízűek és jellegzetesen aromásak.
Friss fogyasztásra és szőlőlé készítésére.

Napos helyen érzi jól magát és rendszeres öntözést igényel, különösen a száraz időszakokban. Jó vízelvezetésű, tápanyagokban gazdag talaj javasolt a növény számára. Az 'Alej' szőlő metszése is fontos a bőséges termés elérése érdekében, ami általában kora tavasszal esedékes.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2,5-3 m
Érésidő: Augusztus - Szeptember
Fényigény: Magas
Vízigény: Közepes