Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Termő törzses citromfa

Ár:
9.990 Ft

Szállítási méret: 80-120 cm magas, törzsön nevelt, dugványról szaporított
Kiszerelés: 5 literes faiskolai konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Sunin Citrusföld 20 liter Sunin Citrusföld 20 liter
2.490 Ft
Substral tápoldat citrusfélékhez 250 ml Substral tápoldat citrusfélékhez 500 ml
2.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Termő törzses citromfa főbb jellemző

 

Jellemzői: A citromfa (Citrus limon) és annak termése nem ismeretlen számunkra, hiszen számos módon használjuk fel a mindennapok során teaízesítéstől, illatosítóként vagy éppen tisztítószerként.

Ma a citrom egy mediterrán származású, örökzöld növény, mely télállósága gyenge, tartós 0°C-os hőmérséklet már a növény pusztulását okozhatja, ezért hazánkban dézsás növényként nevelhető teleltetés mellett.

Kifejlett magassága kedvező körülmények között akár a 3 méteres magasságot is elérheti, azonban metszéssel magassága kordában tartható.

A citromfa 3. év után fordul termőre. Virágot a hajtás 2-3. elágazása után hoz, ezt követően jelenik meg a gyümölcskezdemény, mely egy év alatt érik be.

A héj kezdetben zöld színű, majd fokozatosan citromsárgára vált. Íze kellemesen savanykás, mégis karakteres, így sokféleképpen felhasználható. Fontos tudni, hogy a magról nevelt citrom nem érlel termést!

Virágzás: Június – Július

Talajigény: Morzsalékos, jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag talajokat, enyhén savanyú talaj ideális a számára.

Fény- és hőigény: Nagy fényigényű növény, de kisebb árnyékolást elvisel.

Vízigény: Vízigénye közepes, üde talajra telepítsük, aszályos időszakokban öntözzük. Kerüljük a pangóvizes állapot kialakulását!

Ültetési idő: Szabadgyökerű növényeket március-április, valamint október-november, míg konténeres növényeket márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is ültethetjük.

Gondozás: Nem télálló növény, mely dézsában nevelhető. A kései fagyok elmúltával kihelyezhető a szabadba, ilyenkor rendszeresen öntözzük és hetente egyszer tápoldatozzuk. A korai fagyok beállta előtt vigyük világos, védett helyre.

A teleltetéshez ideális hőmérséklet 5-10°C. A téli időszakban hetente egyszer öntözzük. A koronája szabadon alakítható, erre a legideálisabb időpont február-márciusban van, ekkor az idősebb, kevés hajtást nevelő ágakat metsszük vissza 5-6 centiméterre a hajtáscsúcstól.

Kártevők, betegségek: Ellenálló növény, de levéltetvek megtámadhatják.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2 -3 m
Sor- és tőtávolság: Dézsanövény, ha több növényünk vagy a korona távolsága legyen 50 cm
Virágzás: Június – Július
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Nagy
Felhasználás: konyhai felhasználás, sütemények, ételek ízesítése

 

Védett tartalom

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 07. 18.
Pár napja érkezett meg. Nagyon szép,egészséges,nagy növényt kaptunk. Aki hozta nagyon kedves volt. Mivel vadcitromot is rendeltünk,még a tüskékre is felhívta a figyelmem ! Nagyon elégedett vagyok.Máskor is rendelünk