Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Actinidia arguta 'Weiki' - Porzós kivi

14.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: aktinídia)

Kiszállítási méret: évszaktól függően 20-140 cm

Ilyen állapotban és méretben szállítjuk ki Önnek megrendelt különleges kivijeit

Kiszerelés: 1-3 literes faiskolai konténerben, bambuszkaróra felfuttatva
Közeg: Tápanyagban gazdag, tőzeges földkeverékbe ültetve

Egész évben ültethető!

Aranyszabály: 3-5 termős kivire 1 porzós jusson 

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Actinidia arguta 'Weiki' - Porzós kivi főbb jellemzői:

A ’Weiki’ fajta gyors növekedésű futónövény, melynek beszerzése nélkülözhetetlen termős kivi palántáink mellé kertünkbe. Ő maga nem hoz gyümölcsöt, de amellett hogy a női ivarú példányok beporzását végzi, az egyik legdekoratívabb kivi fajta is egyben. Rendkívül egészséges növény, jótékony hatásai közismertek. Diétázóknak különösen ajánlott fogyasztása: egy szem alig 40 kalóriát tartalmaz! Nem csak gyógyhatású, de zsírégető, magas tápértékkel és C-vitamin tartalommal. A házi kivi ellen az sem lehet kifogás, hogy nem szeretik a savanyú ízt. A kivi ugyanis nem savanyú, finom édesre érlelhető a saját kertünkben. A boltban kapható gyümölcsöket ugyanis még a teljes érés előtt leszüretelik, így a kivi valódi ízének élvezetéhez vásároljunk saját növényt!

A ’Weiki’ porzós fajta. Ahhoz, hogy termős növényünk (WeikiKen's RedPurpuna SadowaRogow) gyümölcsöt is hozzon, mindenképp ültessünk melléjük  legalább egy porzós kivit. A biztos kötődés érdekében érdemes több termős mellé egy porzós kivit ültetni. Cserépben, konténerben is nevelhetjük, futtassuk pergolára, támrendszerre, így rövid idő alatt nagy felületeket borít be saját kivi csemeténk! Rendkívül ellenálló, fagytűrő fajta (-28°C-ot is elvisel), napos helyeket kedvel. Az ültetést követő 3. vagy 4. évben kezd teremni.

A palánta ültetése előtt javasolt a talaj cseréje kb. 40-50 cm mélyen humuszban, komposztban és trágyában gazdag földkeverékre, mely segíti a növény megfelelő növekedését és tápanyagellátását!

Fontos információ! A porzós kivi önmagában nem biztosít termést, vásárlását a termő kivi példányok mellé ajánlom, hogy a beporzás következtében utóbbiakon fejlődjön gyümölcs!

Paraméterek

Felnőttkori alak futónövény, gyorsan magasra felfutó
Jellemzők rendkívül dekoratív, nagy méretű levelek, vöröses vessző
Igény támrendszer (pergola, kerítés)
Termés nincs, porzós fajta, mely a termős fajták megtermékenyítéséhez szükséges

Videók