Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Actinidia arguta 'Nostino' – Porzós kivi

Ár:
5.690 Ft

(ejtsd: aktinídia)

Kiszállítási méret: évszaktól függően 20-140 cm

Ilyen állapotban és méretben szállítjuk ki Önnek megrendelt különleges kivijeit

Kiszerelés: 1-3 literes faiskolai konténerben, bambuszkaróra felfuttatva
Közeg: Tápanyagban gazdag, tőzeges földkeverékbe ültetve

Egész évben ültethető!

Aranyszabály: 3-5 termős kivire 1 porzós jusson

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Az Actinidia arguta 'Nostino' – Porzós kivi főbb jellemzői:

Ez a kivi fajta erőteljes és gyors növekedésű futónövény - akár 2-4 méter magasra is megnőhet -, melynek beszerzése nélkülözhetetlen termős kivi palántáink mellé kertünkbe. Ő maga nem hoz gyümölcsöt, de amellett hogy a női ivarú példányok beporzását végzi, az egyik legdekoratívabb kivi fajta is egyben.

A termős példányok gyümölcsei rendkívül egészségesek, jótékony hatásai közismertek. Diétázóknak különösen ajánlott fogyasztása: egy szem alig 40 kalóriát tartalmaz! Nem csak gyógyhatású, de zsírégető, magas tápértékkel és C-vitamin tartalommal. A házi kivi ellen az sem lehet kifogás, hogy nem szeretik a savanyú ízt. A kivi ugyanis nem savanyú, finom édesre érlelhető a saját kertünkben. A boltban kapható gyümölcsöket ugyanis még a teljes érés előtt leszüretelik, így a kivi valódi ízének élvezetéhez vásároljunk saját növényt!

A ’Nostino’ porzós fajta. Ahhoz, hogy termős növényünk (Ken's Red) gyümölcsöt is hozzon, mindenképp ültessünk melléjük  legalább egy porzós kivit. A biztos kötődés érdekében érdemes több termős mellé egy porzós kivit ültetni. Cserépben, konténerben is nevelhetjük, futtassuk pergolára, támrendszerre, így rövid idő alatt nagy felületeket borít be saját kivi csemeténk! Rendkívül ellenálló betegségekkel szemben, elviseli a fagyot, napos helyeket kedvel. Az ültetést követő 3. vagy 4. évben kezd teremni.

A palánta ültetése előtt javasolt a talaj cseréje kb. 40-50 cm mélyen humuszban, komposztban és trágyában gazdag földkeverékre, mely segíti a növény megfelelő növekedését és tápanyagellátását!

 

Fontos információ! Ahhoz, hogy a termő kivi példányok gyümölcsöt hozzanak, mindenképpen szükséges porzós kivi fajta telepítése is! Egy porzós kivi 3-4 termős kivi megtermékenyítéséhez elegendő. Kertészetem kínálatában természetesen az adott termős fajtákhoz való porzós kivi típusokat is megtalálja!

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: actinidia, kivi, kiwi, porzós