Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Érési idő: VI. hó – (Június)
Önbeporzó? igen
Magyarországon érés Június vége - Július közepe

'Honey Kist' nektarin vadőszi alanyon (konténeres)

Ár:
12.490 Ft

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Széles gyümölcsfa kínálattal állok az Ön rendelkezésére. A megrendelt gyümölcsfákat egészen az Ön kertkapujáig szállítom ki.

Kiszerelés
Konténeres
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A 'Honey Kist' nektarin vadőszi alanyon (konténeres) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Honey Kist’ nektarin egy új, választékbővítő fajta. Jellemzője az erős növekedés, mely mellé 4-4,5 méteres kifejlett magasság kapcsolódik, de metszéssel ennél alacsonyabb méretben is tartható. Közép-kései virágzás jellemzi, de a kései fagyok károsíthatják.

A termésérés június végétől július közepéig tart. A gyümölcsöket még azelőtt szedjük le, mielőtt elkezdenének puhulni, így hosszabb időn át tárolhatóak lesznek. A gyümölcs maga narancsos-piros, sima héjjel rendelkezik, melyen apró pettyek díszlenek. A gyümölcshús sárga és magvaváló.

Ízanyagai kiválóak, magas cukortartalma miatt kifejezetten édes fajta. Felhasználható friss fogyasztásra és konyhai feldolgozásra egyaránt. Vadőszi alanyra oltott, így laza talajszerkezet és rendszeres vízellátású talajokon alkalmazható.

Az alany erős, középerős növekedést biztosít, azonban 5-7% feletti mésztartalommal rendelkező talajokra nem javasolt a vadőszi alanyra oltott fajták telepítése.

Érésidő: Június vége – Július közepe

Porzói: Öntermékeny

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, enyhén meszes vagy semleges kémhatású, humuszban- és tápanyagban gazdag laza talaj ideális a számára.

Fény- és hőigény: Fény és melegigényes növénye, ezért a telepítés helyét gondosan válasszuk meg. A téli fagyokat átvészeli, a tavaszi fagyok károsíthatják.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de a nyári aszályos időszakban gazdag és nagy méretű termést csak rendszeres öntözés mellett várható.

Ültetési idő: Szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, valamint október-november. Konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is. 

Gondozás: Téli lemosó permetezésre van szüksége, mely rügyfakadás előtt, száraz időben január-februárban történik, esetleg március elején. Az őszi lemosó permetezés ideje hasonló körülmények között november – december.

Amennyiben kártevő vagy kórokozó ütné fel a fejét, úgy növényvédőszeres kezelés alkalmazható betegség specifikusan áprilistól-júliusig. Plusz tápanyagot az ültetés évétől számítva 2-3 évenként juttassunk ki a növénynek. Metszését tavasszal a virágzás előtt vagy alatt végezhetjük el. Korona alakítás nyáron is történhet.

A leggyakrabban kialakított koronaforma az őszibarack fák esetében a katlan vagy váza alak, melynek célja, hogy a fény a korona belsejébe is eljusson. Ebben az esetben 2-3 éves korban kell a sudarat eltávolítani és akkor a főágak oldalirányba fognak növekedni.

Kártevők, betegségek: őszibarackhimlő, nekrotikus gyűrűsfoltosság, tafrina, lisztharmat, monília, levéltetvek

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 3-3,5 m
Sor- és tőtávolság:3×3,5 m
Termésérés: Június vége – Július közepe
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Nagy
Termés felhasználhatósága: konyhai feldolgozás, friss fogyasztás

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!