Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Érési idő: V. hó – (Május)
Magyarországon érés Május vége – Június eleje

'Tsunami' kajszi (konténeres)

Ár:
10.990 Ft

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Széles gyümölcsfa kínálattal állok az Ön rendelkezésére. A megrendelt gyümölcsfákat egészen az Ön kertkapujáig szállítom ki.

Kiszerelés
Konténeres
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A 'Tsunami' kajszi (konténeres) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Tsunami’ egy francia eredetű fajta, mely a legkorábban érő kajszifajták közé tartozik. A korai érés azt jelenti, hogy gyakran már május végén szüretelhető, ennek ellenére kései virágzású fajta. A fája közepes növekedési erélyű, kifejlett mérete maximum 1,5 méter. A korona formája enyhén bókoló.

A termése nagy méretű, átlagsúlya 70-90 gramm között alakul. A héj alapszíne világos narancssárga, a nap érte oldalán piros fedőszínnel borított. A gyümölcshús narancssárga színű, lédús, nem rostos. Ízanyagait tekintve kellemes, édes, igazi kajszi ízű fajta.

Kiegyensúlyozott termésmennyiség jellemzi, nem öntermékeny fajta, így porzópár telepítése szükséges mellé. Felhasználható friss fogyasztásra és feldolgozásra. A szedést követően egy hétig, hűtve kb. 2 hétig tárolható. A szállítást jól tűri.

Érésidő: Május vége – Június eleje

Porzói:
’Goldrich’
’Tom Cot’
’Soledane’
’Pinkcot’
’Florpia’
’Spring Blush’
’Big Red’
’Orangered’

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, enyhén meszes vagy semleges kémhatású, humuszban- és tápanyagban gazdag laza talaj ideális a számára.

Fény- és hőigény: Nagy fényigényű növény, árnyékolását kerülni kell. Hőigénye közepes, de a szélsőséges, fagyos időjárás kárt tehet a növényben. Tavasszal a kései fagyok károsíthatják a virág kezdeményeket.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. 700-800 mm egyenletes eloszlású csapadékmennyiséget igényel, azonban a termések lehullását elkerülhetjük ha a fiatal fákat hetente 2-3 alkalommal, míg az idősebbeket hetente egy alkalommal bőségesen beöntözzük.

Ültetési idő: Szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, valamint október-november. Konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is.

Gondozás: Téli lemosó permetezésre van szüksége, mely rügyfakadás előtt, száraz időben január-februárban történik, esetleg március elején. Az őszi lemosó permetezés ideje hasonló körülmények között november – december.

Amennyiben kártevő vagy kórokozó ütné fel a fejét, úgy növényvédőszeres kezelés alkalmazható betegség specifikusan áprilistól-júliusig. A kajszi esetében a több éves vesszők is termőképesek, így ezek is fennhagyhatóak.

A pirosbimbós állapotban kezdődhet a kajszi fák metszése és szükség esetén a vegetációs időszakban is el lehet végezni. A vázág végén hagyjuk meg a termővesszőket- és gallyakat, azok konkurenseit távolítsuk el. A korona felső részét erőteljesen alakíthatjuk, itt a leggyorsabb a megújulás.

Kártevők, betegségek: monília, gyümölcs szürke rothadás (moniliózis), gnomóniás levélfoltosság

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2-1,5 m
Sor- és tőtávolság: Legalább 2,5 m
Termésérés: Május vége – Június eleje
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Nagy
Termés felhasználhatósága: friss fogyasztás, feldolgozás

 

Védett tartalom

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 07. 05.
Szuper a kis cunami kis fa. 1 évesen pár szem zamatos termése volt már.