Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Érési idő: VI. hó – (Június)
Önbeporzó? igen
Magyarországon érés Június vége-Július eleje

Hasznos tanácsok videóban.

'Baby Cherry' törpe cseresznyefa

Ár:
15.590 Ft

Kiszerelés: 9,5 literes kertészeti konténerben
Méret: 30-60 cm magas törzsre oltva
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Kiszerelés
Konténeres
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A 'Baby Cherry' törpe cseresznyefa főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Baby Cherry’ – ahogy a neve, a „Baby” megnevezés is mutatja – egy alacsonytermetű cseresznyefajta, amely kiváló választás házikerti és balkonon történő nevelésre egyaránt. Kifejlett magassága nem haladja meg a 2-2,5 métert, ezért könnyen szüretelhető és könnyű a gondozása.

Az oldalhajtásai kifejezetten gyengék, ahogy a növekedési erélye is, ezért nem szükséges erősen metszeni, végleges átmérője körülbelül 1 méter. Nagyon nagy előnye, hogy öntermékeny fajta, vagyis nem szükséges más cseresznyefákat a közelébe ültetni, hiszen így is hoz termést.

Rendszeresen és bőven terem. Június végén-július elején szüretelhető. A termés nagyméretű, lédús, roppanó, cukor-sav aránya harmonikus ízeket teremt. Alkalmas friss fogyasztásra és konyhai feldolgozásra egyaránt, jól fagyasztható és szállítható.

Érésidő: Június vége-Július eleje

Porzói: Öntermékeny

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, humuszban- és tápanyagban gazdag, középkötött talaj ideális a számára.

Fény- és hőigény: Nagy fényigényű növény, árnyékolását kerülni kell. Hőigénye nagy, ezért fagyzugokba ne telepítsük, mivel kevesebb termést hoz kedvezőtlen hőviszonyok között, mivel a kései fagyok károsítják a virágokat.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Nem szükséges öntözni, azonban a rendszeres öntözést gazdag terméssel hálálja meg.

Ültetési idő: Szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, valamint október-november. Konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is.

Gondozás: Téli lemosó permetezésre van szüksége, mely rügyfakadás előtt, száraz időben január-februárban történik, esetleg március elején. Az őszi lemosó permetezés ideje hasonló körülmények között november – december.

Amennyiben kártevő vagy kórokozó ütné fel a fejét, úgy növényvédőszeres kezelés alkalmazható betegség specifikusan áprilistól-júliusig.

A cseresznye esetében a fiatal, 1-3 éves korban alakító metszést végezzünk, ezt követően a metszési munkák a ritkításból és a fiatalításból állnak. Gyökérzete levegőigényes, ezért pangó vizes területre ne telepítsük.

Kártevők, betegségek: nekrotikus gyűrűsfoltosság, mikoszferellás levélfoltosság, blumeriellás betegség, monília, cseresznyelégy, fekete cseresznye-levéltetű

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-2,5 m
Sor- és tőtávolság: 2 m
Termésérés: Június vége-Július eleje
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Közepes

Termés felhasználhatósága: friss fogyasztás, feldolgozásra, mélyhűtés, jól szállítható

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!