Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Magyarországon érés szeptember közepe-október közepe

Hasznos tanácsok videóban.

'Waltz' Ballerina oszlopos alma fajta

Ár:
11.990 Ft

Szállítási méret: 120-150 cm magas
Kiszerelés: 5,6 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Széles gyümölcsfa kínálattal állok az Ön rendelkezésére. A megrendelt gyümölcsfákat egészen az Ön kertkapujáig szállítom ki.

Kiszerelés
Magányosan telepítve
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A 'Waltz' Ballerina oszlopos alma fajta főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Waltz’ egy igazi törpe oszlopos almafajta, amely kompakt növekedésű, így kis területen is nevelhető. Emiatt azok is nevelhetik, akiknek már csak kevés hely van a kertjükben. Balkonon, teraszon is nagyszerű helye lehet dézsában nevelve.

Ez a nagyon különleges almafajta virágpompájával, és piros színű terméseivel gyönyörű látványt nyújt, dísznövényként is mutatós lehet. Növekedési gyenge, csak kevés oldalhajtást fejleszt, így az oszlopos habitus nagyon könnyen kialakul.

A végleges szélessége csupán 40-60 cm, a magassága pedig körülbelül 2-2,5 méter. Betegségekkel szemben rezisztens fajta. Bőven termő, megbízható fajta.

Termései szeptember közepétől október közepéig szedhetők. A termés mérete nagy, a termés héja vékony, fényes, amely rubinpiros fedőszínnel fedett. A terméshús ropogós, aromás és lédús.

Érésidő: Szeptember közepe-Október közepe

Porzói:
’Polka’
’Flamenco’
’Bolero’
’Granny Smith’
’Jonathan’

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, enyhén savanyú vagy semleges kémhatású, humuszban- és tápanyagban gazdag középkötött talaj ideális a számára, de kedvezőtlenebb talajokon is kielégítően fejlődik.

Fény- és hőigény: Nagy fényigényű növény. Hőigénye közepes, de a szélsőséges hőmérsékletet nem tolerálja. Hosszan tartó -15 °C alatti hőmérséklet károsodást okozhat a fiatal hajtásokban. A kései fagyok kárt tehetnek a virágokban és a gyümölcskezdeményekben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. 700-800 mm egyenletes eloszlású csapadékmennyiséget igényel, hosszú, aszályos időszakokban szükséges a vízutánpótlás.

Ültetési idő: Szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, valamint október-november. Konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is.

Gondozás: Téli lemosó permetezésre van szüksége, mely rügyfakadás előtt, száraz időben január-februárban történik, esetleg március elején.

Az őszi lemosó permetezés ideje hasonló körülmények között november – december. Amennyiben kártevő vagy kórokozó ütné fel a fejét, úgy növényvédőszeres kezelés alkalmazható betegség specifikusan áprilistól-júliusig.

Metszésének feladatai 1-3 éves korban koronaalakító metszés, míg 4. évtől fenntartó metszésre van szükség, ennek ideje február – március. A metszés után a nagyobb felületű metszési éleket sebkezelővel védjük a fertőzésektől.

Kártevők, betegségek: Almalisztharmat, varasodás, monília, gyökérzetet, fás részt fogyasztó rovarok (cserebogár pajor, kéregmoly), lombot fogyasztó rovarok (levélbarkó, sodrómoly, gyapjaslepke). Betegségekkel szemben rezisztens fajta.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2,5 m
Sor- és tőtávolság: 60 x 60 m
Termésérés: szeptember-október
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Közepes
Termés felhasználhatósága: friss fogyasztás, konyhai feldolgozás, tárolás

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!