Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Rubus 'Tricolor' – Örökzöld szeder

Ár:
1.990 Ft

(ejtsd: rubusz)

Szállítási méret: évszaktól függően magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Rubus 'Tricolor' – Örökzöld szeder főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Tricolor’ örökzöld szeder a kínai Szecsuán és Yünnan tartományokból származó örökzöld kúszónövény. Őshazájában az erdők cserjeszintjében megtalálható növény. Teljesen télálló növény, mely a hazai éghajlati viszonyok között sikerrel nevelhető.

Megjelenését tekintve a levelei közepes méretűek, fényes felületűek, míg a szőrözött szár vörös színű. Fehér virágai nyár elején, június első heteiben nyílnak, később ezekből fejlődnek ki az élénkpiros termések. A termése ehető, kellemesen fanyar, erdei gyümölcsök ízvilágát hordozza.

Friss fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt alkalmas. Nem csupán termése révén jól hasznosítható a kertben, hanem gyors fejlődése miatt rézsűk megkötésére, falak befuttatására egyaránt alkalmas.

Érésidő: Augusztus - Szeptember

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, humuszban- és tápanyagban gazdag, középkötött talaj ideális a számára, mely kiszáradásra nem hajlamos.

Fény- és hőigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékban fejlődik a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de talaját óvni kell a kiszáradástól.

Ültetési idő: Szabadgyökerű növényeket március-április, valamint október-november, míg konténeres növényeket márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is ültethetjük.

Gondozás: A ’Tricolor’ örökzöld szeder kis gondozási igényű növény. Amennyiben termés betakarítás a cél, akkor fal mellé vagy támrendszerre futassuk, míg talaj vagy rézsű takarás esetén ez értelemszerűen elhagyható.

Metszése egyszerű, mivel a túlnőtt hajtások eltávolításából áll, valamint a növény ifjítását elvégezhetjük úgy, hogy a négy éves vagy idősebb vesszőket eltávolítjuk. A metszés ideje február vége, március eleje igazodva a hazai szeder fajtákhoz.

A fajta félárnyékos kertrészek növénye, de napos helyre is telepíthető, esetben rendszeresen öntözésről gondoskodni kell.

Kártevők, betegségek: betegségekkel szemben ellenálló

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-3 m
Sor- és tőtávolság: 1×1 m
Termésérés: Augusztus - Szeptember
Vízigény: Közepes - Nagy
Hő- és fényigény: Közepes
Termés felhasználhatósága: friss fogyasztás, feldolgozás

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!