Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

gyümölcsfa

gyümölcsfa

2019. 09. 26. 09:11:38

Mind a visszavágásra, mind pedig a metszésre azért van szükség, hogy továbbra is esztétikusak és egészségesek maradjanak a kertben található évelő növényei.  Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem Önnek minden hasznos tudnivalót e témával kapcsolatban.

2019. 09. 12. 08:45:13

Az ősz már a küszöbön van, egyre több az olyan reggel, amikor az ember arcát már nem a napsugarak simogatják, hanem sokkal inkább a csípős időjárás ébreszt fel. Egyre kevesebb gyümölcs terem a fákon, így ha szeretné a nyár ízeit a tél kellős közepén is érezni, itt az ideje a tartósításnak! Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem Önnek a legnépszerűbb és legegyszerűbb praktikákat a lekvárfőzéstől az aszalásig.

2019. 09. 05. 08:41:15

Amennyiben szeretné, hogy a különböző termésekhez ne csak a közeli zöldségesnél vagy a szupermarketben jusson hozzá és jó lenne, ha a kedvenceit egyenesen a kertjéből szüretelhetné le, akkor most itt a remek alkalom! Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem néhány igen magas vitamintartalmú gyümölcsöt annak érdekében, hogy könnyebb legyen eldöntenie, melyik fát ültesse el az udvarán.

2019. 09. 03. 17:03:00

A gyümölcsökben az a jó, hogy számtalan módon felhasználhatók és elfogyaszthatók. Elmajszolhatja a fa alatt állva, készíthet belőlük különböző lekvárokat, befőtteket, álmodhat belőle süteményeket vagy leveseket egyaránt. Mindezek mellett nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy bizony minőségi pálinka is készülhet ezekből a gyümölcsökből. Hiszen a házi pálinkának nincsen párja! Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem, hogy mely gyümölcstermők alkalmasak arra, hogy előállítsa belőlük ezt a tipikusan magyar nedűt és arról is írok, melyik fának milyen gondozási igényei vannak. Segítek, hogy Ön is termeszthessen „pálinkát” a kertjében!

2019. 07. 07. 09:05:00

Bár még igen távolinak tűnik, hogy eljöjjön a szabadgyökerű gyümölcsfák ültetési szezonja, viszont a helyzet az, hogy a legtöbb kertbarát mégis a nyári időszakban tervezi meg azt, hogy hova kerüljenek majd a gyümölcstermők ősszel. Ez nem meglepő, hiszen a nyári hónapokban tevékenykedünk a legtöbbet a kertben és ilyenkor fogalmazódik meg az is, ha esetleg valami miatt hiányérzet támad a birtokon és úgy érzi, jó lenne jövőre valamilyen különleges gyümölcsöt szüretelni. Ebben a bejegyzésben segítek Önnek a tervezésben!

2018. 10. 12. 16:02:16

Egy gyümölcsfa elültetése mindig valamilyen nagy dolognak a kezdete. Azzal ugyanis, hogy egy ilyen különleges fa kerül a kertjébe, nem csak esztétikailag emelhet sokat a birtokán, de nagyon finom gyümölcsökkel is gazdagabb lehet. Ha már egy ideje gondolkozik rajta, milyen gyümölcsfát kellene ültetnie, viszont eddig nem tudott választani a számtalan fajta közül, most segítek Önnek. Mivel nagyon sok fajta létezik, ebben a cikkben a legnépszerűbbeket mutatom be Önnek.

2018. 09. 17. 09:26:00
Nagyon sok kertbarát gondolja úgy, hogy a díszfákkal, a cserjékkel, valamint a különböző virágokkal ugyan már remekül boldogul a kertjében, azonban eddig nem mertek belevágni egy gyümölcsfa ültetésébe és gondozásába. Különösen igaz ez a kezdő, nem sok tapasztalattal rendelkező kertészekre. A helyzet azonban az, hogy nem jelent nagyobb kihívást egy almafa vagy egy cseresznyefa a kertben, mint mondjuk egy rózsa, néhány hagymás virág vagy valamilyen dísznövény. Ha egy kicsit is szeret a növények között tevékenykedni és kikapcsolja az egész napi munka után a növényekkel való foglalkozás, akkor nem kérdés, hogy helye van egy vagy akár több gyümölcsfának a kertjében.
2018. 06. 06. 00:00:00

Nem csak régi fotók, jól ismert helyszínek vagy gyermekkori ismerősök idézhetnek bennünk nosztalgikus hangulatot. Egy rég nem érzett illat, vagy íz ugyanis egy perc alatt visszarepíthet minket életünk meghatározó pillanataihoz. Mit szólna ahhoz, ha a kertjében sétálva ezt minden nap átélhetné, ahányszor csak szeretné?

2018. 04. 01. 21:12:00

Novemberben is akad még tennivaló a kertekben, ilyenkor ültethetők többek közt a sövények, a cserjék, és a gyümölcsfák. Ebben a cikkemben most a szakszerű őszi gyümölcsfa ültetésről olvashat!
 


 

2018. 01. 25. 10:25:48
Enyhe tél? Hirtelen felmelegedés? Ezt követő gyors lehűlés? Vajon az Ön kertjének idei gyümölcstermése veszélyben van miatta?