Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Grapefruit menta

2.690 Ft
Menny.:db

Kiszerelés: 10,5-12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldségpalántáim várhatóan április közepétől lesznek rendelhetőek, kiszállításuk folyamatos egészen nyár közepéig.
Megyeri Szabolcs

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Grapefruit menta főbb jellemző

 

Jellemzők: Alacsony vagy középmagas bokrot nevelő évelő gyógy- és fűszernövény. A levelei szélesek és oválisok, fűrészes szélűek. A hajtás némiképp sötét, bronzos. Felálló hajtásrendszerű bokrot képez.

Halványlila virágait a hajtásvégeken hozza nyár közepén. Tarackokkal szaporodik, de nem invazív módon. A virágok ajakosok, és fürtvirágzatba tömörülnek. Kiváló lepke- és méhcsalogató növény.

A leveleit megdörzsölve az embernek olyan érzése támad, mintha egy friss, lédús grapefruitot vágott volna fel és annak érezné az illatát. Rendkívül finom, erős, intenzív grapefruit illat jellemzi a növényt. E miatt a tulajdonsága miatt kifejezetten alkalmas gyümölcssaláták, limonádék, üdítők ízesítésére.

Fagylaltok, sütemények díszítésére is alkalmas. A mentafélék gyógyhatása is jellemzi: nagyszerűen segíti az emésztést, nyugtatja az idegrendszert, csökkenti a stresszt és a szorongást. Balkonon, teraszon is kiválóan nevelhető.

Talajigény: Jó szerkezetű és vízáteresztő képességű, szervesanyagban gazdag talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is gyorsan fejlődik.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Napos és félárnyékos fekvésbe, kúszó árnyékba is telepíthető. Érdemes védett fekvésű helyet találni számára a kertben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja. Kedveli, ha a földje nedves, ám semmiképp ne legyen alatta pangóvíz.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, az őszi szervestrágya kijuttatást meghálálja. Cserépben történő nevelés esetén április végétől szeptember elejéig hetente-kéthetente tápoldatozhatjuk.

Gondozási, ápolási munkák: Szabadföldben és cserépben egyaránt nevelhető évelő. Formája visszacsípéssel alakítható, cserepes nevelés esetén kompakt méretét így megőrizhetjük. Tavasszal erősebben metszhető.

Betegségek, kártevők: Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny. Ritkán levéltetvek vagy a mentarozsda támadhatja meg. A gyógy- és fűszernövények esetében bármilyen növényvédőszer alkalmazása során vegyük figyelembe az egészségügyi várakozási időt!

Fontos tudni:
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes
Kifejlett magasság: 30-60 cm
Ajánlott sortáv: 40 cm
Ajánlott tőtáv: 20-30 cm
Virágzási idő: Július-Augusztus
Szedhető: Folyamatosan

 

Védett tartalom