Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Görgeteg angyalkő elhelyezése

Megyeri Szabolcs
2015. 02. 16. 16:19:45

Mivel a Görgeteg angyalkövek túlnyomórészt sötét színből álló dekorációs eszközök, ezért érdemes az elhelyezésénél odafigyelni az arányokra. Szépek a sötét árnyalatok, de ha nagyobb mennyiségben használja akár komorrá is válhat a kert hangulata. Javasolnék 3 tippet Önnek, amire érdemes lehet gondolni, odafigyelni, amikor dekorkővel szeretné kertjét szépíteni.

1. Ha a görgeteg angyalkőre esett a választása, nyugodtan játszhat a kontrasztokkal. Egy-egy fehér színű dekorkő között nagyon jól mutat az angyalkő sötétzöld árnyalata. Amennyiben sziklakertjét fehér kövekből építette ki, véleményem szerint bátran alkalmazhatja benne ezt a fajta dekorkövet díszítőelemként.

2. Hangsúlyosabbá tenné egy-egy növénye környezetét, akár kis önálló szigeteket is kialakíthat növénye körül. Láttam már egy olyan példát erre, amikor egy Cornus alba 'Sibirica' (Fehér som) díszcserjét - mely piros vesszőivel már önmagában is díszítő értékű- körbe szórtak egy sötét árnyalatú dekorkővel, ezzel még inkább kiemelték a cserje vesszőinek piros színét. Ez egy jó megoldás lehet Önnek is vagy esetleg vegyítheti fehér illetve vörös árnyalatú kövekkel is, így egy igen izgalmas látványt kaphat kertjének egy adott részlete.

3. Ha egy üres területet szeretne feltölteni vagy háza fala mentén, csapadék elvezetés céljából használná fel az angyalkövet, bátran megteheti. Azonban csak önmagában, és más kövekkel keverve is egyaránt különlegessé varázsolhatja kertjét. Ebben az esetben javasolnám a geotextília használatát, mert csökkenthető vele a gyomnövények kinövése a talajból.

Tartalomhoz tartozó címkék: dekorkövek som