Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Geum 'Tempo Rose' – Gyömbérgyökér

3.490 Ft

(ejtsd: géum)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Kompakt méretű, dúsan virágzó, gyönyörű, korai fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Geum 'Tempo Rose' – Gyömbérgyökér főbb jellemzői:

A 'Tempo Rose'  gyömbérgyökér, bokros megjelenésű, sötétzöld lombozatú évelő. 25-35 cm magasra nő. Mélyen karéjos, ráncos zöld, fogazott szélű levelei kompakt bokrot alkotnak.
Erőteljes, hosszú virágzási idejű növény. Korai virágzású fajta.
Virágai félig teltek, fodros szirmúak, rózsaszínek, sötétebben erezettek. A karcsú virágszárak rövidek, sötétbordók. Rendkívül dúsan virágzó fajta. Virágzási ideje: április-június.

Részleges árnyékban vagy napos helyen is jól érzi magát, és képes alkalmazkodni a különböző fényviszonyokhoz. A jó vízelvezetésű, laza talajt kedveli, de viszonylag jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz. Közepes vízigényű növény, száraz időszakokban szükséges az öntözése.

A 'Tempo Rose'  gyömbérgyökér hosszú virágzási ideje révén egy hosszan díszítő, jól társítható évelő, alacsony méretéhez bátran társíthatunk levéldíszeket és virágzó növényeket egyaránt. Kiválóan alkalmas szegélyek, csoportos ültetések és virágágyások díszítésére.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 25-35 cm
Kifejlett szélesség: 30-40 cm
Virágzási idő: Május - július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű