Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Geum rivale 'Flames of Passion' – Gyömbérgyökér

2.690 Ft
Kiszerelés
14 cm átmérőjű

(ejtsd: geum rivále)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Hosszú virágzási ideje és gyönyörű, pasztellvörös színe miatt, népszerű fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Geum rivale 'Flames of Passion' – Gyömbérgyökér főbb jellemzői:


A Geum rivale 'Flames of Passion' fajtát  világszerte elismert holland kertépítész és tenyésztő, Piet Oudolf szelektálta.
Bokros növekedésű, kompakt, sűrű habitusú. Magassága 30-40 cm, szélessége 30-50 cm. Levelei tenyeresen karéjosak, üde zöld színűek, szép talajtakaróként használhatók. Enyhe télen részben örökzöldek.
Sajátos, pasztellvörös színű, 3 cm átmérőjű, félig telt virágai bókolva nyílnak a karcsú, borvörös szárakon. Virágzási ideje: május-július-augusztus.  A virágzás meghosszabbodásának elősegítése érdekében érdemes eltávolítani az elnyílt virágokat. A beporzó rovarok szívesen látogatják.

Részleges árnyékban vagy napos helyen is jól érzi magát, és képes alkalmazkodni a különböző fényviszonyokhoz. A jó vízelvezetésű, laza talajt kedveli, de viszonylag jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz. Nedves talajt kíván, de a pangó vizet nem kedveli. Érdemes mulcsozni a talajt.

A 'Flames of Passion' felálló virágzati szárával és bokros habitusával az üde talajú, tűző naptól mentes kertrészek látványos eleme. Jól beilleszthető vegyes társításokba, így hosszan díszítő szegélyeket és vegyes virágágyakat hozhatunk létre a felhasználásával.


Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-40 cm
Ültetési tőtáv: 30-50 cm 
Virágzási idő: Május - Július-Augusztus
Vízigény: Közepes
Fényigény: Közepes 

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: piros
Virágzási idő: nyártól-őszig