Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Geum 'Nonna' – Gyömbérgyökér

3.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: géum)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Gyönyörű színátmenetű, gazdagon virágzó fajta, mely minden kertbe jól beilleszthető.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Geum 'Nonna' – Gyömbérgyökér főbb jellemzői:

A 'Nonna' gyömbérgyökér, középmagas, bokros megjelenésű, sötétzöld lombozatú évelő. 30-45 cm magasra nő. Mélyen karéjos, ráncos zöld, fogazott szélű levelei kompakt bokrot alkotnak.
Erőteljes, hosszú virágzási idejű növény.
Virágai félig teltek, aranysárgák, a szirmok szélén gazdag narancsvörös színnel szegélyezve, és lágy őszibarackig fakulnak. Rendkívül dúsan virágzó fajta. Virágzási ideje: május-július.

Részleges árnyékban vagy napos helyen is jól érzi magát, és képes alkalmazkodni a különböző fényviszonyokhoz. A jó vízelvezetésű, laza talajt kedveli, de viszonylag jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz. Közepes vízigényű növény, száraz időszakokban szükséges az öntözése.

A ’Nonna’ gyömbérgyökér hosszú virágzási ideje révén egy hosszan díszítő, jól társítható évelő, intenzív barackos színéhez bátran társíthatunk levéldíszeket és virágzó növényeket egyaránt. Kiválóan alkalmas szegélyek, csoportos ültetések és virágágyások díszítésére.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-45 cm
Kifejlett szélesség: 30-45 cm
Virágzási idő: Május - július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű