Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Origanum vulgare 'Country Cream' - Fehér-tarka oregánó

590 Ft

(ejtsd: origánum vulgáre)

Kiszerelés: 10,5 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Kedves Kertbarát Vásárlóm! 

Ez a Fűszernövény fajtám elfogyott.
 
Kérem, kattintson ide a jelenleg elérhető Fűszernövény fajtaválasztékomhoz.
 
Kertbaráti Üdvözlettel: 
Megyeri Szabolcs
kertész 

Védett tartalom
Termék címkék:
fűszernövény oregánó

Hasznos tudnivalók

 

Az Origanum vulgare 'Country Cream' - Fehér-tarka oregánó főbb jellemzői:

Az oregánó 'Country Cream', magyar nevén a fehér-tarka oregánó fajtája bokros növekedésű félcserje. Aromás levelei zöld színűek, szélük fehér. Mediterrán eredetű növényként kifejezetten melegigényes, mára azonban tökéletesen alkalmazkodott a kontinentális éghajlathoz. A téli fagyokat is átvészeli és a nyári forró, száraz napok sem okoznak neki problémát. A napos, meleg fekvésű helyeket szereti, de félárnyékban is viszonylag jól nő. Teljes árnyékba viszont ne tegyük, mert az megnyúlást eredményez és kevesebb virágot fog hozni növényünk. Nagy fényigénye mellett kiválóan tűri a szárazságot, így akár öntözés nélkül is termeszthető. Kihelyezhetjük csoportosan fűszerkertbe, de sziklakertekben önmagában is remekül mutat. Mivel igénytelensége mellett kiváló talajtakaró, kitölthetjük vele kertünk üres helyeit. Gyors növekedése miatt hamar behálózza a talajt, ha ezt nem szeretnénk, ültessük cserepekbe. Így az erkélyen vagy a teraszon kellemes kis mediterrán fűszersarkot alakíthatunk ki.

Minden szempontból az egyik legigénytelenebb növény, kertünk bármely részén, még a legmostohább körülmények között is termeszthető. Talajigényeit tekintve nem válogatós, a szélsőséges talajtípusokon is megél. Víz- és tápanyagigénye sem túl nagy, azonban ha szép, erőteljes növekedésű, aromákban gazdag növényt szeretne nevelni, mindenképp jó minőségű termesztőközeget alkalmazzon!

 

Minden, amit érdemes tudni az oregánóról. Kattintson ide!

Videók