Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Thymus vulgaris 'English Broadleaf' - Széleslevelű kerti kakukkfű

Ár:
590 Ft

(ejtsd: tímusz vulgárisz)

Kiszerelés: 10,5 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Kedves Kertbarát Vásárlóm! 

Ez a Fűszernövény fajtám elfogyott.
 
Kérem, kattintson ide a jelenleg elérhető Fűszernövény fajtaválasztékomhoz.
 
Kertbaráti Üdvözlettel: 
Megyeri Szabolcs
kertész 

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
DOLCE VITAL Általános virágföld 20 liter DOLCE VITAL Általános virágföld 20 liter
1.490 Ft
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-04-18

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

 

A Thymus vulgaris 'English Broadleaf' - Széleslevelű kerti kakukkfű főbb jellemzői:

Az árvacsalánfélék családjába tartozó kerti kakukkfű, latin nevén Thymus vulgaris a Földközi-tenger vidékén honos aromás illatú fásodó szárú félcserje. Az egyik legősibb gyógynövény, melyet már az ókori görögök és rómaiak is ismertek és előszeretettel használtak. Így van ez a mai napig is, mára már a konyha egyik elengedhetetlen kellékévé vált. A kerti kakukkfű 'English Broadleaf' fajtája morfológiailag különbözik az alapfajtától, már a neve is sokat mondó, ugyanis az angol broadleaf magyar jelentése széles levél. A kerti kakukkfű e fajtája gömb formájú, alacsony bokrot növeszt. A fásodó szárak felett hozza kúszó vagy felálló friss hajtásait, melyeken apró, bársonyos textúrájú, illóolajmirigyekkel pontozott sötétzöld levelei keresztben átellenesen állnak és kicsit szélesebbek, mint a kerti kakukkfűnek. Kicsi levendula-mályva színű ajakos virágai a szárak végén, álfüzérben állnak és nyáron, júniustól-augusztusig nyílnak.

Mediterrán eredetű növényként melegkedvelő, az átlagosnál magasabb a hő- és fényigénye, ezért olyan helyet válasszunk neki kertünkben, ahol bőséges napsütésben részesül. Szárazságtűrő évelőként toleráns a forró, nyári napokkal szemben, de ez csak a többéves állományokra jellemző. Fagyérzékeny növény, az erős téli fagyok nagy károkat okozhatnak, de hazánkban a hótakaró alatt könnyen átvészeli ezt az időszakot. A fiatal tövek kifejezetten igénylik a folyamatos vízellátást, de egyszeriben ne adjunk sok vizet, különben a gyökerek tönkremehetnek. Talajigényeit figyelembe véve nem válogatós, azonban az erősen kötött, hideg, mély fekvésű területeken gyengébb a növekedése. A porhanyós, laza szerkezetű, jó vízgazdálkodású, tápanyagban dús meszes talajokat kedveli.

Minden, amit érdemes tudni a kakukkfűről. Kattintson ide!

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!