Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Fragaria 'Pink Panda' – Díszszamóca / -eper palánta (9-es cserép)

Ár:
1.490 Ft

(ejtsd: fragária)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Kertészeti különlegesség!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Fragaria 'Pink Panda' – Díszszamóca / -eper palánta (9-es cserép) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Pink Panda’ szamóca egy folytontermő díszszamóca fajta. Levelei összetettek, fűrészes szélűek, középzöldek. Virágszíne halvány rózsaszín, így különleges hatást kelt. Virágai már áprilisban elkezdenek nyílni és jellemzően augusztus végig folyamatosan nyílnak, ebben az időszakban folyamatosan takarítható be a termése is.

A termés középnagy, piros színű, kúp alakú. A fajtára nem jellemző a méretcsökkenés a virágzási idő végére. A fajta kaspóba, dézsába is ideális választás nagy díszítő értékkel bíró halvány rózsaszín virágai és szép formájú levelei miatt. Ha kaspóba telepítjük, hetente tápoldatozzuk.

Talajigény: Normál kerti talajra is telepíthető, de ideális számára a laza szerkezetű, enyhén savas kémhatású, tápanyagban gazdag talaj, mely kiszáradásra nem hajlamos.

Fény- és hőigény: Az egyszer, illetve folytontermő fajták fényigényesek, árnyékolásukat érdemes kerülni.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de száraz időszakokban rendszeres öntözést igényel, e nélkül hozama jelentősen csökkenhet.

Ültetési idő: Szabadgyökerű növényeket március-április, valamint október-november, míg konténeres növényeket márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is ültethetjük.

Gondozás: Az eper gondozása egyszerű feladat, ha a telepítést körültekintően végezzük. Ez kétféleképpen történhet, talajtakaró geotextil vagy szalma takarás alkalmazásával vagy ezek nélkül.

A telepítés esetében töveket 30-40 centiméteres tőtávra és ugyanennyi sortávra ültessük. A telepítés előtt érett komposztot vagy trágyát juttassunk ki a talajba, így megalapozva a gyors fejlődést és a bő termést.

A beállt állományban az elhalt leveleket távolítsuk el, valamint száraz időszakokban öntözzük. Mivel indáival terjed, ha nem szeretnénk, hogy kertünkben egyeduralkodó legyen, így ritkítsuk az állományt.

Kártevők, betegségek: Feltűnő gombás betegsége a szürkepenész (Botrytis), mely során a bogyók indulnak rothadásnak.

A levélbetegségei a lisztharmat, a mikoszferellás, diplokarponos és cítiás levélfoltosság. Gyökérbetegségei a fitoftora, verticilliumos hervadás és fuzárium.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 15-20 cm
Sor- és tőtávolság: 30×25 cm
Termésérés: Április - Augusztus
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Közepes
Termés felhasználhatósága: friss fogyasztás

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!