Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A fekete bodza igényei

2017. 07. 27. 21:17:00

A fekete bodza hagyományos szépségű, ismerős, kedves kerti növény, mely egyaránt megállja a helyét a moder stílusú díszkertekben, és a régies, vidékies atmoszférájú birtokokon. A fekete bodza a tavasz és a nyár fordulóján látványos, tányérszerű virágzatával kényezteti a háziakat, ősszel pedig mutatós, sötét bogyótermése dekorálja majd feltűnően a kertet! A fekete bodza gondozása kifejezetten könnyű, így ez a strapabíró, egyszerűen nevelhető lombhullató cserje akár a kezdő kertbarátok számára is jó választás!

 

Fekete bodza vásárlása IDE KATTINTVA lehetséges!

Kertészetemben a bodza több, különleges változatát is megtalálja!

 

fekete bodza vásárlás

 

A hazánkban őshonos fekete bodza eredetileg erdőkben, patakpartokon él, így ezekhez az élőhelyekhez hasonló kerti viszonyokat kedvel. Napos vagy félárnyékos helyre ültessük, mélyárnyékban, a napot eltakaró magas falak tövében nem fejlődik jól. A bodza talajigénye nem összetett, az átlagos, szélsőségektől mentes kerti talajban szépen fejlődik, de legdinamikusabb növekedést a kissé nedves, tápanyagban gazdag talajokban érhetjük el vele. Vízigénye közepes, állandó, folyamatos öntözést nem igényel, de az aszályos, forró nyári hetekben meghálálja, ha esténként pár vödör vizet öntünk a tövéhez. A számára megfelelő környezetben könnyen terjed gyökérsarjakkal, amit metszéssel tud majd kordában tartani.

Kertészetemben a bodza többféle, izgalmas, különleges változatát is megtalálja,

többek közt az átlagon felül látványos rózsaszín virágú változatot, a szűkebb

kertekbe is ideális oszlopos bodzát, vagy a ritka, lombszínváltó bodzát!

A teljes kínálat megtekintéséért KATTINTSON IDE!

 

Fontos információ!

cserje kiszállítás országosan

 

Tartalomhoz tartozó címkék: bodza