Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A fekete bodza gondozása

2017. 07. 31. 18:56:00
A fekete bodza viszonylag igénytelen növény, ezért alapvetően nem igényel sok ápolást. Tavasszal távolíthatja el az elszáradt elöregedett hajtásokat, egyszerűen egy metszőolló segítségével. Ha sövényként ültetett bodzája van, akkor a formára igazítást is ilyenkor végezheti el. Fontos, hogy rendszeresen visszavágja bodzáját, különben felkopaszodhat, és rendezetlen, gyomszerű hatást kelt majd.
 
 
bodza vásárlás
 
 
A nyár közeledtével megjelennek a bodza jól ismert illatos virágai, melyeket levághat és szörpként, limonádéba keverve, vagy teának elkészítve használhat fel. A virágokat a bokron hagyva nyár vége felé a fekete termés díszíti majd növényét! A bodza termését nem szükséges eltávolítani, a madarak előszeretettel fogyasztják majd, madárbarát kertkialakításhoz kifejezetten ajánlott cserje a bodza!
 
Figyeljen oda a cserje tövétől eredő sarjhajtásokra, melyek könnyen elterjedhetnek. Ezeket legkönnyebben metszőollóval tudja eltávolítani. A metszési munkálatokon túl nincs is más teendője, csak elszürcsölni nyári bodzás limonádéját!
 
 
 
növény rendelés, növény kiszállítás

 

Tartalomhoz tartozó címkék: bodza