Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Fagus sylvatica 'Purple Fountain' - Vörös levelű bükk (extra méretű koros)

126.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: fágusz szilvatika)

Szállítási méret: 175-200 cm magas, háromszor faiskolázott fácska
Kiszerelés: drótlabdás
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

A földlabdás kiszerelésű növényeink elültetésének az ideális időszaka tavasszal, lombfakadás előtt, fagymentes időben február vége és április eleje között, valamint ősszel október 20 - a és december eleje között lehetséges. A tavaszi és őszi időszakon túl, egész évben ezek a növények konténeres kiszerelésben elérhetők, ültethetők.

A Méret és Kiszerelés változatoknál használt rövidítések Jelmagyarázata.

Fontos: Ön egy speciális kiszállítást igénylő díszfa oldalán jár.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Fagus sylvatica 'Purple Fountain' - Vörös levelű bükk (extra méretű koros) főbb jellemző

Habitus: 8-12 méter kifejlett magasságú, oszlopos növekedésű, részben csüngő lombkoronájú fajta. Kifejlett szélessége megközelítőleg 2,5 méter. Levelei oválisak, vöröses-barnák, kb. 4-9 cm hosszúak. A kihajtó levelek pirosas árnyalatúak.

Virág: Zöldes árnyalatú, jelentéktelen virágai április-májusban nyílnak.

Termés: Termése makk, melyet felnyíló kupacs vesz körül.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, kiegyensúlyozott vízháztartású, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, napos és félárnyékos fekvésbe is telepíthető.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Az idősebb növények jobban tűrik a szárazságot, de az öntözést meghálálják.

Gondozás: Kis gondozási igényű növény. Ne telepítsük nedves, pangó vizes talajra. A gyors fejlődés érdekében azonban a friss telepítést tavasztól őszig a száraz időszakokban öntözzük.

Társítás és elhelyezés a kertben: A bükk egy nagytermetű, akár 20 méteres magasságot is elérő, hazánkban is honos fa, melynek számtalan kertészeti változatának köszönhetően megtalálhatjuk a kertünkbe leginkább illőt.

A növényeket társításban megfelelő távolságra ültesse a bükktől, amely általában mélyárnyékot ad. A 'Purple Fountain' sötétebb, feltűnő lombja és jellegzetes formája miatt a közepes- és nagyméretű kertekbe ideális választása.

Cserjékből és fákból álló összeállítások központi elemeként is felhasználható. Ehhez válasszunk mellé ’Nigra’ vérszilvát és ’Mecsek’ gömb kőrist, melyek formában és színben is jól kiegészítik.

A látványosan virágzó fák közül a ’Susan’ nagyvirágú vagy kerekded virágú sötét bordós-lila ’Genie’ liliomfák a lombfakadásával közel egy időben virágoznak, így jó társai. A cserjék közül az egész évben izgalmas ’Midwinter Fire’ narancssárga vesszejű som előterében akár középmagas szegélyként is alkalmazható.

Társításra javasolt növényfajták:

Prunus cerasifera 'Nigra' - Vérszilva
Magnolia 'Susan' – Nagyvirágú liliomfa
Magnolia 'Genie' - Liliomfa
Fraxinus ornus 'Mecsek' - Gömb kőris
Cornus sanguinea 'Midwinter Fire' – Veresgyűrű som (narancssárga vesszőjű)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 8-12 m
Kifejlett szélesség: 2-2,5 m
Ültetési tőtáv: 3-4 m
Virágzási idő: Április – Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: évelő és cserjeágyak háttérnövénye, szoliter, cserjecsoportok háttere, erdei kert, madárbarát kert, rovarbarát kert, termésével díszítő

Védett tartalom

 

Videók