Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Ezüstfa, az örök túlélő

Megyeri Szabolcs
2014. 05. 28. 16:28:58

Az ázsiai származású ezüstfával leggyakrabban az autópályák zöldsávjaiban találkozni, de közparkokban is előszeretettel telepítették. Alacsony igényei az alföldi homok megkötésére is alkalmassá teszik, de hulladéktározók rekultivációjához is ajánlják. Kertjeink többségében szerencsére nem ilyen szélsőségesek a növények életkörülményei, de a felsorolt példák alapján látszik, hogy ezt a növényt valóban bárki ültetheti, hiszen szinte mindent elvisel.

Sok más, sövényként ültethető növénytől eltérően ennek termése nem mérgező, sokan fogyasztják is, ezért játszóterek mellé, óvodák udvarára vagy bárhová, ahol gyerekeink gyakran megfordulnak teljes nyugalommal ültethető. Ezüstös levelét a természetes gyógymódok hívei teának készítik el, ami a magas vérnyomásnak lehet gyógyszere. Legnagyobb hasznát talán az utcafrontok szépítői láthatják, mert az ezüstfa "személyében" egy igazán strapabíró dísznövényre tehetnek szert.


 

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje ezüstfa