Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Ezért érdemes futórózsát ültetni!

 

Mit kell tudnom a futórózsáról?


Ugye Ön is el tudja képzelni azt a tavaszi reggelt vagy nyári estét, amikor a kertben ücsörögve az illatos futórózsa borította teraszon mélyen beszippantja a mézédes aromát? Kevés olyan virág van, amely egyszerre gyönyörködteti a szemet és kényezteti az orrot is.

Valósággal rabul ejti az embert, amikor belép egy olyan kertbe, ahol van legalább néhány tő illatos futórózsa. Ha álmodozott már arról, hogy milyen jó lenne, ha ilyen gyönyörű növényzet borítaná be a saját erkélyét, kerítését, teraszát vagy kertjét is, akkor a legjobb helyen jár a mesekert létrehozásához.

 

Rózsaszín futórózsa virágok

 

A futórózsa fajták alapvetően két csoportba sorolandók. Elsőre azt mondá az ember, hogy létezik az illatos és a nagyon illatos futórózsa.

Azonban ennél sokkal többről van szó. Az egyik a teahibrid, amelynek virágai nagyobbak, a másik pedig a floribunda, amelyre a kisebb, csoportos virágok jellemzők. Fajtafüggő az is, hogy évente egyszer vagy többször bontanak világot.

Előbbi nyaranta néhány hétig örvendezteti meg a kert tulajdonosát a virágokkal, míg az utóbbi, a folyton virágzó futórózsa kisebb – nagyobb szünetekkel, de folyamatosan hoz új virágokat. Az egyszer virágzó és a folyton nyíló futórózsán belül számtalan különböző variáció létezik.

Az illatos futórózsa fajták különleges aromájukkal kápráztatják el az embert, ilyen például a Don Juan futórózsa, amelynek gyönyörű, bordó színe van, vagy az Orange futórózsa, amely narancssárga árnyalatával hódít. Népszerű fajta a Sympathie futórózsa is, amely piros színével ejti rabul az embert. Mivel akár három méter magasra is felfut, így kerítések és házfalak éke is lehet.

Ha pedig a kellemes napszín a kedvence, akkor a sárga futórózsa lehet a kertje legújabb lakója. Amennyiben lakásban él, mégis szeretne valamilyen különleges virágot az erkélyre, akkor az egynyári futó porcsinrózsa lesz a befutó, amely különleges, sárga, lila és rózsaszín virágokat bont.

További különlegessége, hogy este és rossz időben becsukja a virágait.

 

Ha már most kedvet kapott a válogatáshoz, akkor a futórózsa árait és fajtáit megtekintheti ide kattintva!

 

 

Mikor, hogy és hova ültessem el ezeket a különleges rózsákat?


A futórózsa ültetése nem sokban tér el a többi rózsáétól. Az ideális hely a futórózsa ültetése szempontjából olyan terep, amely naponta legalább 5-6 órán keresztül kifejezetten napos.

 

Rosa 'Meiviolin' - Rózsaszín futórózsa virága

 

Óvatosan, mert ha túl árnyékos a hely, az gátolja a rózsa virágzását, amennyiben viszont túl napos, az legyengítheti a növényt. Érdemes ritkán, de bőven locsolni, ugyanakkor figyelni arra, hogy pangó víz ne maradjon a növény gyökere körül. Fontos számára a tápanyagban gazdag föld, így ha a kertben nem ilyen a talaj, akkor érdemes ültetés előtt feljavítani egy kicsit annak minőségét.

Mesék ihletője: a futórózsa.

Innentől kezdve pedig szabad az út! Felfuttatható a kerítésre, az erkélyre, esetleg egy oszlopra, de akkor sem kell kétségbe esni, ha esetleg nincs erre alkalmas hely a kertben. Ennek megoldására való ugyanis a futórózsa támaszték, amely nem csak praktikus, de esztétikus helyet is biztosít a rózsa számára. Mindemellett például a kicsit elhanyagolt melléképületek falát is elrejtheti a gyorsan növő futórózsa segítségével.

Ilyen hamisítatlan romantikus hangulatot képtelenség más módon megteremteni.

 

Álmodja újra kertjét futórózsával.

 

 

Mire kell figyelnem a rózsa gondozásakor?


A futórózsa metszése valóságos varázslat. Ugyanis azzal, ha megfelelő módon és időben végzi el a műveleteket, akkor temérdek virágot csalogathat elő a növényből. Sokan hiszik, hogy a futórózsa metszése tavasszal a legideálisabb, ám erre a megfelelő időszak a tél vége. Amennyiben ilyenkor végezzük ezt el, akkor nem csak több virágot hoz majd a rózsa, de élettartamát is megnövelhetjük. 

Szeretnék futórózsát rendelni!


Ha továbbra is tetszik Önnek a mesebeli kert képe, akkor nincs más hátra, mint a futórózsa vásárlás. Szakemberként tudjuk, hogy két nagy titka van annak, hogy a kertben elültetett növény gyökeret eresszen és virágot bontson.

Az egyik természetesen a szakszerű gondozás, a másik viszont az, ha megbízható helyről vásárolja meg a választott virágot.

 

Gyönyörű vörös rózsaszirmok

 

A megoldás a futórózsa rendelése, melyet webáruházamban könnyedén lebonyolíthat és a futórózsa árakat is megtekintheti. Ugyanitt megismerheti a futó-porcsinrózsa árát és fajtáit is. Mi átvállaljuk a szállítás nehézségeit, így nem kell aggódnia amiatt, hogy sérül a növény, míg a kertjébe ér.

A futórózsa árait és fajtáit megtekintheti ide kattintva!

 

 

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, kérem nyomjon egy Tetszik-et, ossza meg ismerőseivel, barátaival.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: rózsa futórózsa