Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Euphorbia polichroma 'Purpurea' – Színeváltó kutyatej

Ár:
2.790 Ft

(ejtsd: eufórbia polikróma)

Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
2.290 Ft
Menny.:db

Hasznos tudnivalók

Líbiában, Törökországban, Kelet-, Közép- és Délkelet-Európában őshonos, 30-50 cm magas, szép, szabályos gömb alakú, bokor habitusú évelő növény. Hosszúkás, ép szélű, lágy, sötétzöld levelei, a sárga színű fellevelek, az április-májusban nyíló rikító citromsárga virágok igazán mutatóssá teszik. Ráadásul ősszel lombja burgundi-lila és bordó színt ölt.

Ami a gondozási igényeit illeti igazán kevéssel beéri. Mindössze napos, száraz helyet, átlagos, jó vízelvezetésű kerti talajt és lehetőleg állandóságot igényel, ui. az átültetést nem kedveli, ahogy a túlöntözést pangó vizet sem. Kártevői gyakorlatilag nincsenek.

Mint minden kutyatejnek, neki is vannak tejnedvei, melyek bőr-és szemirritációt okozhatnak ezért ültetésekor, metszésénél viseljünk kesztyűt!

Szoliterként, de társításban is megállja a helyét. Utóbbi esetben telepíthetjük évelőágy előterébe, akár szegélynövényként is, de jól mutat tavaszi hagymás virágok, pl. piros tulipánok között vagy varjúhájakkal együtt. Sziklakertbe is helyezhetjük.