Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Származás Dél-Európa meleg, köves lejtőin honos.
Általános alakja, leírása Heverő szárú, örökzöld évelő.
Levél szürkén viaszos, húsos levelei spirálisan állnak a szárakon.
Virág/virágzat Zöldessárga virágzati fellevelei szép kontrasztot alkotnak a levélzettel.
Termőhelyi igény Nedves, kötött talajban a gyökere elrothadhat.
Felhasználás Sziklakertbe, kőfalakra ültessük.
Megjegyzés A felkopaszodott hajtásokat vágjuk vissza, hogy az új hajtások, a következő évben virágozzanak. Tejnedve mérgező, ezért gumikesztyűt használjunk.
Szín zöldessárga
Virágzási hónap Április-Május
Magasság 10-20 cm
Tőtávolság 20-25 cm

Hasznos tanácsok videóban.

Euphorbia myrsinites - Szürke kutyatej

Ár:
690 Ft

(ejtsd: eufórbia)

Kiszerelés: 9x9 cm-es konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A szürke kutyatej (Euphorbia myrsinites) Európa déli területein honos évelő növény. Színe zöldessárga, zöld leveleit dekoratívan egészítik ki zöldessárga virágzati fellevelei, így esztétikai értéke miatt is megéri a kertbe ültetni. Magassága csupán 15-20 centiméter. Fagytűrő képessége kiváló, a kemény teleket is túléli, és mivel örökzöld fajta, az év minden hónapjában díszlik. A szürke kutyatej virága májustól bomlik ki, a sárgás, kisméretű virágok a buja mezők, rétek látványvilágát idézik. Fontos tudni, hogy a szürke kutyatej mérgező növény, tejnedve irritáló hatású, ezért gondozásához védőkesztyű viselete ajánlott, telepítését pedig mellőzzük kisgyermekes kertekben!

Hová ültessünk szürke kutyatejet?

Ültetési távolsága legalább egy arasznyi (20-25 cm) legyen. A szürke kutyatej öntözése csak ritkán esedékes, az ültetést követően a begyökerezést segítendő locsolhatjuk a növényt, illetve hosszú, nyári aszályokkor öntözzük, egyebekben a szürke kutyatej vízigénye minimális.  Elterülő hajtásaival nagy területeket képes befedni, magassága ugyanakkor alig éri el a 20 centimétert. Ezek a tulajdonságok kiváló talajtakaró növénnyé avanzsálják, így ültetése roppant hasznos, ha műveletlen, parlagi kertrészeket szeretnénk elfedni növényzettel. A szürke kutyatej emellett gyakran sziklakertekben látható, hiszen származása okán (mediterrán növény) jól bírja a köves talajú, meleg fekvésű sziklakerti környezetet, ráadásul pasztelles, zöldessárga színével elsőrangú dísze lehet a nagy műgonddal kialakított sziklakerteknek. Mivel a szürke kutyatej gondozási igénye alacsony, remek választás temetői növényként, a sírra telepítve egy egész évben zöldellő, évelőhöz juthatunk, mely méltó növényi kiegészítője lehet a szépen karbantartott síremlékeknek. A szürke kutyatej ültetése egyebekben minden olyan területre jó ötlet lehet, ahol jól jön egy dekoratív, alacsony termetű, bájos sárga virágzattal rendelkező évelő.

A szürke kutyatej metszése

Fontos tudni, hogy a tejnedve irritációt válthat ki, ezért visszavágását, gondozását mindig kesztyűben végezzük, A szürke kutyatej metszése roppant egyszerű művelet, csupán a felkopaszodott hajtásokat szükséges visszavágni, hogy a növény a következő években is dúsan virágozzon.  A metszéshez mindig éles ollót használjunk, melyet használat előtt és után is alaposan tisztítsunk meg! A szürke kutyatej vásárlását mindazoknak ajánlom, akik egy alacsony gondozási igényű, egész évben dekoratív, sokrétűen felhasználható évelő dísznövényt szeretnének a kertbe.

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: Euphorbia, évelő, kutyatej