Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Euonymus europeus 'Red Cascade' – Csíkos kecskerágó

7.990 Ft

(ejtsd: euónimusz európeusz)

Szállítási méret: évszaktól függően 40-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Ezt a növényt földlabdás kiszerelésben jellemzően tavasszal és ősszel, időjárástól függően (+ 0 C és + 25 C fok között) lehetséges ültetni, ezen időszakokon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben. Ezen időszakokon túl, valamint az év teljes egészében ezt a cserjét konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Euonymus europeus 'Red Cascade' – Csíkos kecskerágó főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű (2-3 m) lombhullató cserje, amelynek hajtásain hosszúkás, széles-lándzsaszerű levelei a tenyészidőszak nagy részében zöld színűek, de ősszel valódi skarlátvörösre színeződnek.

Virág: Virágai tavasszal vagy kora nyáron jelennek meg, de nem feltűnők, jelentéktelenek. A virág színe sárgás. A virágokból fejlődnek ki termései, amelyek csüngők, színük élénk rózsaszín, szinte magenta színű, és jól látható az élénk narancssárga mag is a termésérést követően.

Lényegesen több termést nevel, mint az alapfaj, és termései igen nagy díszítőértékkel rendelkeznek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, napos és félárnyékos helyen is kiválóan fejlődik. Árnyékos helyeken viszont nem lesz túl élénk az őszi színeződés.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de a rendszeres öntözést meghálálja aszályos időben. Kedveli a kissé párásabb mikroklímát.

Gondozás: Jól tűri a metszést, ezt nyár elején érdemes megtenni. Rendszeres öntözést kíván, a szárazság hatására megjelenhetnek a levél- és pajzstetvek a növényen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A csíkos kecskerágó ’Red Cascade’ egy 2-3 méter magas, skarlátvörös őszi lombszínű, rózsaszín-narancssárga termésekkel teli lombhullató cserje, amely szoliterként is nagyszerűen mutat, de társításban is elhelyezhető a kert naposabb, vagy kissé árnyékos részein.

Ebben az esetben válassza a társítás hátulsó részére a nagyobb termetű, fehér termésekkel teli ’Albus’ csíkos kecskerágó változatot, amely előtt a ’Red Cascade’ fajta harmóniát, termésszínt tekintve mégis kontrasztot alkothat.

Ez a kertrész kiegészíthető még a tavaszi-nyár eleji virágzású, fehér virágszínű jezsámennel és a tarka levelű, színekben gazdag ’Variegata’ rózsalonccal. Ha a nyárelő időszakát még inkább szeretné virágokkal gazdagítani, ajánlom a kecses gyöngyvirágcserjét is az összeültetésben elhelyezni.

A kertrész elülső része legyen a kistermetű cserjéké, így kapjon helyet a 'Flirting™' vörös törpe-mini rózsa és a ’Purpurea Nana’ törpe vöröslevelű rózsalonc is.

Társításra javasolt növényfajták:

Euonymus europaeus 'Albus' – Csíkos kecskerágó
Philadelphus coronarius - Közönséges jezsámen
Weigela florida 'Variegata' -Tarka levelű rózsalonc
Deutzia gracilis - Kecses gyöngyvirágcserje
Rosa 'Flirting™' - Vörös törpe - mini rózsa
Weigela florida 'Purpurea Nana' - Törpe vöröslevelű rózsalonc

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-3 m
Kifejlett szélesség: 1,5-2 m
Ültetési tőtáv: 2 m
Virágzási idő: május-június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, nyári kert, őszi kert, cserjefoltok, természetközeli társítások, szoliter

 

Védett tartalom

Videók