Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Érdekességek a varjúhájról

Megyeri Szabolcs
2015. 01. 08. 14:21:31

A varjúhájfélék családjába tartozó növényfajták száma igen nagy, az érdeklődők sokféle típusú, és eltérő tulajdonságokkal rendelkező évelő közül válogathatnak. Léteznek különféle színben pompázó, és eltérő magasságú varjúhájak, melyek közös tulajdonsága, hogy díszítő értékük magas, szárazságtűrő képességük erős, gondozási igényük pedig alacsony.

A varjúháj a népi gyógyászatban gyógynövényként is ismert, hatóanyagai révén a magas vérnyomás kezelésére, köhögés ellen, valamint sebek gyógyítására is használták. A varjúháj enyhén mérgező, a növény szájba, gyomorba kerülve irritáló hatású, nagy mennyiségben fogyasztva hányást, hasmenést okozhat, ezért kisgyermekes kertekben óvatosan kell kezelni.

A varjúháj elsősorban rendkívüli ellenállóképességéről ismert, kiválóan tűri a hosszabb, aszályos nyári időszakokat is, gondozási igénye pedig olyan alacsony, hogy akár tetőkerti növényként is ültethető. A varjúháj felhasználási köre roppant széles, ismert mint talajtakaró, vagy sziklakerti növény, a sárga varjúháj (Sedum acre ’Aureum’) a mindössze 3-7 centiméteres magassága okán sírokra is ültethető, de cserépben, balkonládában is nevelhető az erkélyeken.

A varjúháj élettartama hosszú, rendszeresen megújul, így pár tő varjúháj vásárlása hosszútávú befektetés. A varjúháj ára mérsékelt, kifejezetten költséghatékony talajtakaró növény. 

Tartalomhoz tartozó címkék: évelő növény