Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Érdekességek a délvirágról

Megyeri Szabolcs

A délvirág egy roppant kedvelt talajtakaró évelő növény, melyet különleges tulajdonságai tesznek egyedivé, és sokréetűen felhasználhatóvá a kertben. A délvirág a kertben gyorsan képes terjedni, összefüggő növénytakarót képez, így hathatósan kiszorítja a gyomokat, lombozata alatt nem élnek meg a gazfélék, így ültetésével homogén, rendezett képet nyújtó, pázsitosan összefüggő növényszőnyeget képezhetünk.

A délvirág több színváltozatban elérhető, talán ezek közül a Delosperma ’Red Mountain’ narancspiros színű típus a legszebb, mely tavasztól hozza a feltűnő színű, és nagyszámú virágzatát. A délvirág virágzási ideje hossző, a nyári hónapokban sokáig csodálhatjuk a nap melegét imitáló barátságos virágokat. A délvirág kedvező tulajdonsága, hogy képes a szűk résekben, az épített elemek közti terekben is megtelepedni, így nagyon hasznos, ha a kertben a járdásk, szegélyek közti részek szűkek, szabálytalan alakúak. A délvirág fényigénye magas, kedveli a tűző napsütést, de enyhe félárnyékban, ritkább lombú fák alatt is szépen megél. A délvirág fagytűrő képessége közepes, hideg téli hetekben érdemes a délvirág töveket lombhulladékkal takarni, hogy megóvjuk a fagyoktól. A délvirág ültetése sziklakertekbe is jó ötlet, pozsgás leveleivel jól mutathat ott, de gyakran telepítik síremlékekre is, ahol biztosítja a hosszan tartó rendezett, méltó látványt. 

Tartalomhoz tartozó címkék: évelő növény